PSRM

18 februarie 2020

Posibilitățile de extindere a cooperării economice cu Belarus au fost discutate la întrevederea speakerului cu ambasadorul acestei țări

Chișinău, 18 februarie 2020 – Președintele Parlamentului Republicii Moldova Zinaida Greceanîi s-a întîlnit, astăzi, cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Belarus în Moldova, Serghei Ciciuk.

La întrevedere au fost discutate oportunitățile de intensificare a cooperării între țările noastre, în special în domeniul comercial-economic. În acest sens, va fi formulată o listă cu propuneri de proiecte investiționale bilaterale în complexul agroindustrial, în sfera asamblării de mașini specialize, dar și în domeniile mediului și sănătății.

Propunerile urmează a fi examinate în cadrul grupurilor parlamentare de prietenie, comisiei mixte guvernamentale, direct între agenți economici.

Zinaida Greceanîi a exprimat încrederea în realizarea cu succes a inițiativelor lansate. ”Republica Belarus întotdeauna a fost un partener deschis al Republicii Moldova, vom fi bucuroși să continuăm cooperarea noastră bună”, a menționat președintele parlamentului.

Serghei Ciciuk a transmis speakerului Zinaida Greceanîi invitația Președintelui Adunării Naționale a Republicii Belarus, Vladimir Andreicenko, de a efectua o vizită oficială în Belarus.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă