PSRM

26 august 2019

La inițiativa socialiștilor în sectorul Buiucani se desfășoară lucrări de reparație capitală a acoperișurilor blocurilor multietajate

La inițiativa fracțiunii Partidului Socialiștilor, în sectorul Buiucani, în blocul multietajat de pe strada Vasile Lupu 34/1, se desfășoară lucrări de reparație capitală a acoperișurilor și hidroizolarea vizierlor de pe balcoane.

Liderul fracțiunii Partidului Socialiștilor din Consiliul Municipal, Dinari Cojocaru a declarat în timpul inspectării, că reparația se desfășoară din materiale de înaltă calitate și la numeroasele solicitări ale locatarilor.

„Lucrările se află la etapa de finalizare, este evacuat gunoiul. În 2019 este planificată reparația capitală a acoperișurilor a trei case. Costul total al lucrării este de aproximativ 1 milion de lei. Suprafața totală de lucru este de 1400 m2. De asemenea, este planificat să se efectueze reparațiile acoperișurilor, a căror suprafață totală este de peste 5 mii de metri pătrați, adică peste 30 de case din sectorul Buiucani”, a menționat Cojocaru.

Potrivit acestuia, avînd în vedere că acoperișul este în curs de reparații capitale, se va realiza și hidroizolarea vizierelor balcoanelor. Cu cîțiva ani în urmă, astfel de lucrări nu au fost efectuate de aceea a fost necesar de alocat surse financiare suplimentare.

„Garanția lucrărilor efectuate este de 15 ani. Dacă locuitorii casei vor curăța acoperișul și îl vor menține în condiții adecvate, atunci acoperișul reparat va rezista mult mai mult”, consideră liderul fracțiunii.

În cadrul programului cu destinație specială privind amenajare a curților, inițiat de fracțiunea PSRM din consiliul municipal, se efectuează reparația capitală a acoperișurilor blocurilor multietajate, asfaltarea drumurilor interne, instalarea băncilor, iluminatului, precum și instalarea terenurilor de joacă și a celor sportive.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă