PSRM

25 aprilie 2019

La inițiativa socialiștilor în Chișinău s-a deschis o stație de epurare a apelor uzate

Miercuri, în municipiul Chișinău, a fost deschisă o stație de epurare a apelor uzate. Inițiatorii construcției acestei stații au fost consilierii municipali ai PSRM.

La un moment dat, fracțiunea PSRM din Consiliul Municipal Chișinău, și-a exprimat îngrijorarea față de situația creată în jurul carierei “Purcel” din satul Bubuieci. Din anul 2012, acolo au fost depozitate deșeuri, după care locuitorii din sat au organizat mai multe acte de protest. Ecologiștii au bătut demult alarma, susținînd că depozitul este “o bombă cu ceas“. Și, în sfîrșit s-a întîmplat! Datorită perseverenței și eforturilor socialiștilor, depozitul de gunoi a fost închis și, în locul acestuia, a început să funcționeze singura stație de epurare a apelor uzate din Moldova.

ALEXANDR COMAROV, CONSILIERUL MUNICIPAL AL PSRM:

“Fracțiunea socialiștilor a reușit să realizeze acest proiect. Am închis depozitul de deșeuri din cariera “Purcel”, am obținut alocarea banilor pentru această construcție, am verificat-o. Acest lucru este foarte important, deoarece apa subterană reprezintă o rezervă de urgență pentru locuitorii Chișinăului în cazul deficitului de apă potabilă”.

Noua stație de epurare a apelor uzate va procesa zilnic circa 60 de metri cubi de apă poluată. Potrivit lui Alexandr Comarov, acesta este primul pas spre soluționarea problemei privind curățarea acestui teritoriu.

ALEXANDR COMAROV, CONSILIERUL MUNICIPAL AL PSRM:

“În cazul izbucnirii unui incendiu pe poligonul pentru depozitarea deșeurilor, urmările vor fi dezastruoase – Chișinăul trebuie să realizeze gravitatea acestei probleme. Prin urmare, trebuie să pregătim acum proiectul și să sfîrșim cu așa-numitul munte care colectează metan. Acesta este viitorul, fără asta va exista întotdeauna o bombă cu ceas în apropierea orașului. Dar primul pas a fost făcut. Studiile trebuie continuate. Toate toxinele trebuie găsite și reciclate. Greșelile din trecut încep să fie corectate și această victorie este doar a PSRM”.

În 2017, la inițiativa fracțiunii PSRM, Consiliul Municipal Chișinău, a alocat 10,5 milioane de lei pentru construcția stației și achiziționarea echipamentului necesar.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă