PSRM

08 septembrie 2021

Petru Burduja: Guvernul trebuie să identifice surse financiare astfel ca nicio școală să nu fie închisă

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au adresat o solicitare către Ministerul Educației și Ministerul Finanțelor pentru a obține informații în legătură cu situația care s-a creat în sistemul de învățământ privind achitarea salariilor.

Deputatul Petru Burduja a menționat că profesorii ar putea rămâne fără salarii pentru lunile octombrie-noiembrie dacă nu vor fi alocate mijloace financiare în acest scop. De asemenea, el a menționat că suma surselor financiare necesare nu este cunoscută.

„Actualmente nu este întreprinsă nicio măsură pentru a acoperi aceste cheltuieli pentru anul 2021 și nici nu se cunoaște suma necesară. Solicităm ministerului Educației, ministerului Finanțelor, Guvernului Republicii Moldova, să intervină de urgență pentru a stabili care este necesarul pentru a acoperi deficitul de finanțare pentru anul 2021. Suma respectivă trebuie prevăzută în rectificarea bugetului, astfel încât nicio școală să nu fie închisă”, a subliniat Petru Burduja.

Deputatul a amintit că în anul 2019, când Maia Sandu a ocupat funcția de prim-ministru al țării, nu a întreprins nimic pentru a asigura finanțarea școlilor. Și abia în luna decembrie 2019, când a fost aprobat un nou guvern, susținut de socialiști, au fost identificate surse financiare necesare pentru plata salariilor cadrelor didactice și acoperirea cheltuielilor generale ale sistemului de învățământ. Iar în anul 2020, care a fost foarte dificil, în condiții de pandemie, guvernul a identificat finanțare pentru toate cheltuielile din sistemul educațional.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă