PSRM

20 mai 2022

Petru Burduja: Trebuie să fim vigilenți la ceea ce se întâmplă, să ne consolidăm și să apărăm interesele țării și a cetățenilor

Guvernarea a refuzat inițiativa PSRM care va micșora prețul la litrul de carburanți cu 10 lei, în schimb banii suplimentari colectați în buget din prețurile mari la benzină și motorină îi folosesc pentru Președinție și alte instituții. Declarația a fost făcută de deputatul PSRM, Petru Burduja, vicepreședintele comisiei economie, buget și finanțe, la protestul organizat, vineri, de PSRM, în fața Ministerului Agriculturii.

Deputatul a menționat că, în timp ce guvernarea refuză toate inițiativele opoziției menite să susțină agricultorii, antreprenorii, cetățenii, în condițiile unei inflații fără precedent, guvernarea își majorează cheltuielile proprii.
”Trebuie să fim vigilenți la ceea ce se întâmplă, să ne consolidăm și să apărăm interesele țării și a cetățenilor. Republica Moldova este țara care trebuie să ne unească, suntem o țară cu multe etnii, dar interesul nostru este Republica Moldova. Noi ca fracțiune parlamentară am venit cu mai multe inițiative. Am propus o formulă care este folosită în mai multe țării pentru compensarea accizei la motorină și benzină, care va ieftini cu 10 lei litrul, ei spun că este o lege anti -bugetară, că nu vor avea bani la buget. Dacă vin bani la buget dați-le cetățenilor, dar nu la Președinție, judecători”, a spus Burduja.

Deputatul a criticat incompetența ministrului Agriculturii, care nu a venit cu nicio strategie de dezvoltare a sectorului agricol.

Petru Burduja a amintit și despre piedicile pe care le pun acum guvernanții în aplicarea legii care oferă facilități producătorilor locali care vor să-și vândă marfa în magazinele din țară.

PSRM a anunțat la acest protest că va depune, în Parlament, săptămâna viitoare, moțiune simplă împotriva ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă