PSRM

11 iulie 2024

Petru Burduja: Se așteaptă o nouă jumulire a cetățenilor?

Astăzi, în cadrul dezbaterilor în prima lectură a proiectului de modificare a Legii privind administrarea și deetatizarea proprietății publice, deputatul BCS Petru Burduja a pus la îndoială bunele intenții ale guvernării atunci când modifică listele bunurilor nepasibile privatizării, administrate de stat.

În discursul său de la tribuna Parlamentului, Petru Burduja și-a exprimat regretul că de-a lungul ultimilor 30 și ceva de ani, Republica Moldova, cetățenii țării au fost jumuliți și furați de mai multe ori. ”Inițial prin bonurile patrimoniale, doi – programul pământ, trei – privatizările în masă, patru – furtul miliardului, cinci – provocarea crizei energetice, unde fiecare cetățean a fost jumulit prin serviciile care le-a achitat. Acum – limitarea decontărilor în numerar, inventarea de noi impozite. Este clar, cetățeanul simplu este jumulit în cel mai obraznic mod. Dar cel mai important este faptul că toate aceste furturi s-au întâmplat și se întâmplă sub guvernările așa numite democratice pro-europene”.

În acest context, Petru Burduja a solicitat responsabililor de proiect să explice clar pentru a doua lectură a proiectului, sub ce formă s-au modificat juridic și unde se regăsesc astfel de obiecte administrate de stat precum Casa Presei, Palatul Republicii, Pensiunea de la Holercani ș.a. ”Atâta timp cât noi nu vom avea răspuns la această întrebare, noi credem, și cetățenii, că se încearcă niște jocuri ascunse pentru aceste bunuri, ca să fie supuse comercializării sau privatizării, ceea ce constituie un nou jaf al cetățenilor”, a specificat Petru Burduja.

Deputatul BCS a atenționat că orice guvernare trebuie să se gândească ce rămâne în urma ei, căci funcțiile nu-s veșnice. Petru Burduja a enumerat ”realizările” PAS – majorarea datoriilor cu 2 miliarde de euro, criza energetică și prețurile exorbitante pentru cetățeni, profiturile băncilor comerciale de 3,6 miliarde în 2022 și 4,1 miliarde în 2023, invențiile de noi impozite ș.a. În această ordine de idei, deputatul a remarcat că cetățeanul simplu va aprecia cât de mult guvernarea a respectat interesul său.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă