PSRM

29 iulie 2022

Petru Burduja: regimul PAS promovează legi antipopulare și respinge proiectele menite să sprijine oamenii

 

La încheierea sesiunii de primăvară a Parlamentului Republicii Moldova deputații fracțiunii BCS au prezentat viziunea sa asupra activității destructive a regimului de guvernare.

Astfel, deputatul socialist Petru Burduja a menționat că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a înaintat zeci de proiecte de lege în toate domeniile, menite să îmbunătățească calitatea vieții cetățenilor Republicii Moldova, inclusiv care vizează anularea penalităților sau moratoriu la plata creditelor și a dobânzilor, plafonarea salariilor conducătorilor întreprinderilor de stat ș.a. Deputatul a reiterat că regimul PAS nu a acceptat nicio propunere.

Totodată, Petru Burduja a atenționat că regimul de la guvernare adoptă fără discuții temeinice mai multe legi destructive și antipopulare, precum anularea obligativității pentru rețelele comerciale de avea pe rafturi cel puțin 50% de produse moldovenești. Un alt exemplu ar fi indicarea în bugetul național a ratei inflației de 6%, deși creșterea acesteia a început încă în anul trecut și a depășit în prezent 30%.

Potrivit lui Burduja, incompetența guvernării constă în faptul că în anul curent a fost rectificat bugetul național, însă, nu a fost schimbată rata inflației, care a rămas aceeași fără a fi luată în calcul creșterea semnificativă înregistrată în anul curent. Totodată, Guvernul actual a luat de câteva ori împrumuturi străine la cea mai mare rată a dobânzii în istoria Republicii Moldova, astfel agravând și mai mult situația economică din țară.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă