PSRM

19 mai 2022

Petru Burduja, despre solicitarea de demitere a ANRE: Parlamentul trebuie să ia măsuri urgente de oprire a acestui genocid

Majoritatea parlamentară a respins propunerea fracțiunii fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor de a iniția procedura de demitere in-corpore a conducerii Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

Deputatul PSRM, Petru Burduja, a a declarat că Parlamentul trebuie să i-a urgent măsuri în condițiile în care prețul unui litru de benzină a ajuns să depășească valoarea de 30 de lei. Potrivit socialistului, Parlamentul trebuie să se implice urgent pentru a stopa acest ”genocid”, în caz contrar nu este exclus că vom ajunge și la 40 de lei pentru un litru de benzină.

”Rog să includem pe ordinea de zi Hotărârea privind inițierea procedurii de demitere a ANRE în legătură cu faptul că astăzi deja pragul psihologic al prețului la carburanți a depășit 30 de lei.

Potrivit raportului de audit al companiei pentru anul 2021, au fost descoperite mai multe carențe în activitatea acestei instituții. Ele se referă la neluarea măsurilor legate de diminuarea tarifelor, care au creat profituri de 30 milioane de lei în 2021. Banii sunt utilizați pentru procurarea și închirierea imobilelor de lux, dar cetățeanul suferă și zilnic achită în buget de stat suplimentar 1,50 de lei doar pentru TVA. Credem că asemenea acțiuni nu mai pot fi tolerate și este cazul ca Parlamentul să ia măsuri urgente de oprire a acestui genocid, ne putem pomeni că mâine prețul va fi și 40 de lei ”, a declarat Burduja.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă