PSRM

20 ianuarie 2022

Petru Burduja, către PAS: După logica dvs, cetățeanul este de vină că nu le puteți rezolva problemele

După logica PAS, cetățenii care le-au acordat votul de încredere se fac vinovați de criza gazelor. Declarația a fost făcută de către deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Petru Burduja, în plenul Parlamentului, unde premierul Natalia Gavrilița a cerut să fie instituită Starea de Urgență.

„S-au găsit inițial cei victorioși, care au semnat contractul cu Gazprom, iar acum sunt vinovații – fondatorul Moldovagaz, adică Gazprom. Asta știți cum seamănă? Fondatorul PAS în Parlament este cetățeanul care v-a votat, el așteaptă ca voi să le rezolvați problemele, iar voi nu puteți și acum puteți să spuneți că oamenii, fondatorii voștri, sunt de vină”, a declarat Petru Burduja.

Petru Burduja a criticat și decizia guvernării de a face economii pe seama copiilor.

„Și mai strașnic este că vedem că deja și școlilor și grădinițelor li se cere să se facă economii, agenților economici li se cere să facă economii. Economii înseamnă să trimitem oamenii acasă, să îi lăsăm fără salarii… Ata este foarte rău”, a mai spus Burduja.

Deputatul Blocului a amintit că după ce Guvernul a semnat contractul cu Gazprom, Președinția și majoritatea PAS s-a lăudat că a fost depășită criza, iar astăzi situația s-a agravat.

„Am văzut declararea președintelui, care a spus că ea a dirijat criza, ea a gestionat celula de criză, azi aflăm că deja nu e așa, Guvernul s-a ocupat, dar s-a găsit vinovatul. Am auzit azi că formula de fapt a fost negociată de noi (PSRM), cei care au semnat contractul nu chiar au avut așa împuternici să semneze asemenea contracte, dar acolo este vorba și de datorii… se formează o ceață totală, unde mergem?”, a declarat Petru Burduja.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă