PSRM

04 noiembrie 2021

Petru Burduja către guvernare: cetățenii și agenții economici doresc să afle care vor fi consecințele creșterii semnificative a tarifului la gazele naturale

Petru Burduja, deputat BCS, vicepreședinte al Comisiei Economie, Buget și Finanțe, a susținut un briefing în cadrul căruia a criticat faptul că majoritatea parlamentară formată din PAS, s-a opus audierii prim-ministrului Natalia Gavrilița la subiectul oferirii subvențiilor de la stat după ce vor fi majorate tarifele la gazele naturale.

Deputatul a subliniat că întreaga țară dorește să afle răspuns la mai multe întrebări ce țin de situația excepțională în domeniul energetic și de consecințele acesteia privind majorarea tarifelor în lanț la produsele de primă necesitate. El a adresat mai multe întrebări guvernanților:

„Care vor fi tarifele la gaz? Care vor fi consecințele acestor majorări și cum vor fi ajutați cetățenii simpli și agenții economici pe perioada rece a anului?, ce măsuri concrete vor întreprinde autoritățile?”.

De asemenea, Petru Burduja a menționat că există întrebări și la subiectul celor 1,7 mld de lei, transferați către „Energocom” pentru procurarea gazelor în situația excepțională din așa-zisele „surse alternative”.

„Au fost procurate gaze din surse alternative în sumă de 17 milioane de dolari ceea ce constituie peste 300 milioane de lei. Or, vedem că la ziua de ieri, Ministerul Finanțelor a plasat obligațiuni pentru a prelua împrumuturi de pe piață de 1,42 miliarde de lei. Are vreo legătură cu banii care au fost transferați Energocom-ului? Pe cetățeni îi interesează dacă vor fi restituiți acești bani în bugetul de stat”, a menționat Burduja.

Totodată, Petru Burduja a subliniat că anume PAS cei care azi s-au opus audierii în Parlament a prim-ministrului, anterior au promis că vor elabora programe-țintă pentru susținerea populației care are de suferit în perioada situațiilor excepționale și vor veni în susținerea domeniului HoReCa, iar astăzi reprezentanții domeniului respectiv se adresează guvernanților referitor la expirarea termenului de acordare a taxei cu valoare adăugată de 6% și nu primesc niciun răspuns.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă