PSRM

31 ianuarie 2019

Petru Burduja a prezentat prioritățile programului electoral al PSRM în circumscripția Nr.30

Candidatul PSRM la funcția de deputat în circumscripția uninominală Nr.30, Petru Burduja a vorbit în cadrul conferinței de presă din 31 ianuarie, despre prioritățile programului PSRM pentru circumscripția Nr.30.

Petru Burduja a remarcat că, lipsa unui loc de muncă bine plătit, stabil, cu garanții sociale în Republica Moldova, condiționează migrația cetățenilor activi din țară și înrăutățirea situației demografice.

Candidatul PSRM vine cu propunerea de a se revedea Legea privind zonele economice libere din RM și de a veni cu modificări la această lege, pentru a forma în sectorul Ciocana a minim două zone economice libere. Potrivit dumnealui, este necesar de a revedea și Legea privind parcurile economice industriale.

Aceste modificări vor contribui la atragerea investițiilor, inclusiv a celor străine, a noilor tehnologii și vor asigura cetățenii Republicii Moldova cu locuri de muncă suplimentare. Pe lîngă aceasta, mai este vorba despre venituri suplimentare în bugetul municipal și în cel republican, fapt ce va întări bunăstarea cetățenilor, consideră Petru Burduja.

De asemenea, o prioritate a echipei socialiștilor este aprobarea unui Plan Urbanistic General pentru Chișinău și a unui plan Zonal pentru sectorul Ciocana. Acest plan ar permite dezvoltarea sectorului și nu pe principiu economic, ci pe principiu social, urbanistic și de infrastructură, a menționat candidatul.

Petru Burduja a reamintit că, pe ultimul stadion din sectorul Ciocana, de pe strada Ginta Latină au fost construite blocuri locative, iar Consiliul Municipal a aprobat un proiect de decizie cu privire la construcția unui hipermarket, iar acest lucru va contribui negativ asupra infrastructurii din sectorul Ciocana. Iar în fiecare dimineață și seară la orele de vîrf, ambuteiajele paralizează traficul rutier dintr-un sector în altul.

Pentru soluționarea problemei cu privire la ambuteiaje, socialiștii propun să fie aprobat proiectul și cu participarea bugetului republican, să fie prelungit tronsonul străzii Domeniuc pînă la strada Studenților, să fie prelungit bd. Mircea cel bătrîn pînă la “Megapolis”, iar în cele din urmă transportul de mare tonaj să nu circule pe strada Voluntarilor ca să nu facă, în primul rînd zgomot și în al doilea rînd să nu creeze ambuteiaje zilnic. Este necesar și de a lărgi strada Vadul lui Vodă, a subliniat Petru Burduja.

De asemenea, candidatul a vorbit despre alte priorități ale programului: lupta împotriva construcțiilor ilegale, amenajarea curților din interiorul blocurilor, construcția terenurilor sportive și de joacă pentru copii.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă