PSRM

14 martie 2024

Petru Burduja: ce face guvernarea și ce ar trebui să facă – sunt lucruri complet diferite

Declarația respectivă a fost făcută astăzi de la tribuna Parlamentului de către deputatul BCS, Petru Burduja, în timpul dezbaterilor pe marginea raportului guvernului Recean. Deputatul PSRM a menționat că, sub lozinca reformelor, PAS distruge tot de ce se atinge.

Socialistul și-a exprimat regretul că 2024 va fi și mai dificil decât 2023, având în vedere indicatorii bugetului aprobat. În aceste condiții, este straniu faptul că majoritatea parlamentară ignoră inițiativele importante ale opoziției – or, în spatele opoziției se află o treime din populație, cetățeni care i-au oferit mandatul să-i reprezinte în Parlament.

„De ce nu se discută proiectul cu privire la 50% produs autohton pe rafturile rețelelor comerciale? Or acesta este un proiect în susținerea producătorilor agricoli autohtoni. De ce nu este acceptată ideea plafonării salariilor demnitarilor de stat la 2 salarii medii pe economie? De ce nu este susținută ideea efectuării unui control a activității ANRE cu privire la formarea tarifelor în situația stării de urgență? De ce nu este aprobată inițiativa de introducere a unui impozit special pe veniturile băncilor comerciale și ale organizațiilor financiare nebancare, care golesc buzunarele cetățenilor, profitând de situația favorabilă creată pentru ei de autoritățile statului?”.

Petru Burduja s-a adresat reprezentanților majorității parlamentare și i-a avertizat că bumerangul îi va ajunge mult mai repede decât aceștia își imaginează. „Nici fotoliul, nici guvernarea, nici funcția nu sunt veșnice”, a subliniat el.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă