PSRM

09 aprilie 2020

Peste 90% dintre moldoveni susțin principalele măsuri luate de autorități, în lupta cu COVID-19

Autoritățile din Republica Moldova sunt pregătite pentru a face față crizei provocate de COVID-19, iar măsurile întreprinse sunt foarte bune. De această părere sunt cei mai mulți moldoveni, care au participat la sondajul ”Percepții cu privire la epidemia de Coronavirus”, prezentat astăzi de IMAS.

Potrivit studiului, 63 la sută dintre respondenți au spus că măsurile adoptate cu privire la Coronavirus sunt bune sau chiar foarte bune.

Totodată, 54% din participanți la sondaj au spus că autoritățile Republicii Moldova, în mare măsură sau chiar foarte mare, fac tot ceea ce trebuie pentru a preveni răspândirea virusului la nivel național. Totodată, 59 la sută den respondenți consideră că acțiunile autorităților pentru a preveni COVID-19 sunt potrivite.

Mai mult decât atât, peste 90 la sută dintre cetățeni sunt de acord cu interzicerea evenimentelor publice, izolarea oamenilor la domiciliu și suspendarea activității instituțiilor educaționale. 86% dintre cetățeni au apreciat și măsura care prevedea interzicerea deplasărilor în grupuri mai mari de 3 persoane, iar 82% – interzicerea slujbelor din biserici. Cu implicarea armatei în acțiuni de combatere a răspândirii Covid-19 au căzut de acord 63 la sută dintre cetățeni.

Sondajul a fost realizat telefonic, în perioada 31 martie-8 aprilie, pe un eșantion de 1020 de respondenți din toate raioanele țării. Marja de eroare este de 3.1 procente. Comanditarul sondajului este compania Public Media.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă