PSRM

08 iunie 2019

Prima recunoaștere internațională: Președintele Comisiei pentru afaceri externe a Consiliului Federației a venit cu un mesaj de felicitare pentru Zinaida Greceanîi cu ocazia alegerii ei la funcția de spicher

Este prima recunoaștere internațională a deciziilor adoptate astăzi de Parlamentul Republicii Moldova. Președintele Comisiei pentru afaceri externe a Consiliului Federației Ruse, Constantin Cosaciov, a venit cu un mesaj de felicitare pentru președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, cu ocazia alegerii ei la funcția de spicher, remarcînd că aceasta este o alegere demnă atît pentru parlament, cît și pentru poporul Moldovei.

“Am onoarea să o cunosc pe doamna Zinaida Greceanîi deja de mulți ani datorită muncii constructive comune și constantă pe pista bilaterală din cadrul Adunării Interparlamentare a CSI și Uniunii Interparlamentare, unde în ultima perioadă a condus grupul nostru geopolitic comun „Eurasia”. Și pretutindeni, ea a arătat partea cea mai bună a unui politician profesionist, a unui patriot hotărît al țării sale și a unui interlocutor competent în abordarea celor mai dificile probleme ale relațiilor bilaterale și ale cooperării internaționale”, a subliniat acesta pe pagina sa de pe rețelele de socializare.

De asemenea, Cosaciov a menționat că „este un subiect foarte important al unei posibile și mult așteptate întorsături în lupta de ani de zile a ramurii puterii prezidențiale și parlamentare din Moldova”

“Soarta coaliției actuale, care este în mare parte situativă, mai are de învățat, totuși, viața politică din Moldova, care este atît de importantă pentru noi, poate deveni acum mai democratică, mai transparentă și mai constructivă. Și, prin urmare, vor apărea oportunități suplimentare pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale moldo-ruse, inclusiv pentru soluționarea problemei transnistrene, în care suntem, fără îndoială și noi, cei din Rusia foarte cointeresați. Primiți felicitările mele stimată Zinaida Greceanîi și noroc!”, a conchis el.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă