PSRM

01 aprilie 2020

Persoanele care intră în ţară în perioada stării de urgenţă, obligate să-şi procure polițe de asigurare

Cetăţenii Republicii Moldova, care vor intra în ţară în perioada stării de urgenţă, vor trebui să-şi procure poliţe de asigurare medicală, în cazul în care nu dispun de acest document. Prevederea se conţine într-o nouă dispoziţie, emisă ieri de Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.

Poliţe de asigurare vor trebui să-şi procure şi străinii cu permis de şedere pe teritoriul ţării, care vor intra în Republica Moldova în perioada 1 aprilie-15 mai. Aceeaşi prevedere vizează şi persoanele care vor să intre în Republica Moldova pe cale aeriană.

“Începînd cu 1 aprilie 2020, în perioada stării de urgență, cetățenii Republicii Moldova și străinii cu permis de ședere pe teritoriul Republicii Moldova, care intenționează să traverseze frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova și nu dețin statut de persoană asigurată în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală (AOAM), vor achita prima de asigurare obligatorie de asistență medicală în sumă fixă”, se conţine în dispoziţia emisă de Comisia pentru Situații Excepționale.

De asemenea, persoanele care vor intra în Moldova pe cale terestră vor completa și semna, în mod obligatoriu, o declarație pe propria răspundere privind obligația achitării în termen de 72 ore a primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul 2020.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă