PSRM

06 aprilie 2022

Partidul Socialiștilor: regimul folosește metodele lui Plahotniuc pentru înlăturarea persoanelor incomode

Deputați ai parlamentului, primari, consilieri raionali și locali din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova au organizat astăzi un amplu miting de protest lângă judecătoria raionului Cahul, în legătură cu reținerea ilegală a lui Marcel Cenușă, președintele raionului din partea PSRM.

Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, secretar executiv al Partidului Socialiștilor, a menționat în discursul său că regimul de la guvernare dorește să suprime administrațiile publice locale independente și, folosind metodele din perioada lui Plahotniuc, îi elimină pe toți cei care gândesc altfel și sunt incomozi actualei guvernări.

Potrivit afirmațiilor lui Batrîncea, „vina” lui Marcel Cenușă constă doar în faptul că „a îndrăznit” să declare la briefingul din Parlament că Guvernul ignoră solicitările autorităților locale de a aloca banii cheltuiți din bugetele locale pentru necesitățile refugiaților ucraineni.

„Guvernarea de la Chișinău vrea să îngenuncheze administrațiile publice locale, dar noi nu vom permite organizarea unei asemenea justiții demonstrative, cu procurori de buzunar”, a declarat secretarul executiv al PSRM, menționând că protestele vor continua până la eliberarea lui Cenușă. Totodată, Batrîncea a subliniat că toți organizatorii și cei implicați în deschiderea la comandă a unor asemenea dosare penale vor fi trași la răspundere pentru acțiuni ilegale.

În continuarea mitingului, au vorbit și alți reprezentanți ai Partidului Socialiștilor.

Anatolii Ichim, președintele raionului Cantemir:

„Autoritățile centrale au decis că noi nu trebuie să vorbim despre neajunsurile și problemele din raioane. Conducerea țării rareori ne vizitează. În schimb noi, președinții de raioane, ne întâlnim zilnic cu cetățenii, suntem la curent cu toate problemele lor. Noi am fost aleși de cetățenii noștri și noi servim intereselor lor”.

Vasile Maxim, președintele raionului Ștefan Vodă:

„În țară sunt probleme economice, probleme în agricultură, iar noi, în loc să le soluționăm, suntem nevoiți să ne adunăm la mitinguri de protest împotriva fărădelegilor guvernării și ale servitorilor acesteia. Sper că justiția va triumfa”.

Oleg Cuciuc, vicepreședintele raionului Căușeni:

„Autoritățile locale sunt nemulțumite de modul în care guvernul neglijează problemele raionului. În acești ani, am văzut diferiți conducători ai țării, dar niciodată n-am văzut ca prim-ministrul (Natalia Gavrilița) să organizeze o întrevedere cu membrii organizației teritoriale a partidului de la guvernare înainte de a se întâlni cu administrația locală. Raionul Căușeni nu a primit niciun leu pentru soluționarea problemelor refugiaților. Când solicităm ajutor pentru finanțarea școlilor, inițial suntem ignorați, după care ni se spune că acestea sunt problemele noastre”.

Petru Pușcari, președintele raionului Basarabeasca:

„Autoritățile organizează show-uri cu mascați, desfășoară o luptă imaginară împotriva corupției. Au promis că vor returna miliardul, dar n-au făcut nimic. Acum, guvernarea vrea să-și subordoneze autoritățile locale, să discrediteze administrațiile raionale, să elimine raioanele. Pe de altă parte, nu sunt intimidați colegii de partid din raioane, ci doar cei care vorbesc despre problemele din teritorii.”.

Valeriu Secrieru, consilier municipal Cahul:

„Guvernarea ne-a declarat război, vrea să ne intimideze, amenință aleșii poporului. Vrea să interzică panglica Sf. Gheorghe, sărbătoarea de 9 Mai, să interzică istoria noastră. Ne duce pe calea Ucrainei. Mâine, ar putea să vină după oricine dintre noi, din cauza unui comentariu de pe Facebook, în pofida dreptului nostru la exprimarea liberă a opiniei”.

Bogdan Țîrdea, deputat în Parlamentul Republicii Moldova:

„Partenerii din Occident ne-au dat foarte mulți bani. Dar unde sunt acești bani? Unde este acest flux bănesc? În al cui buzunar s-au oprit? În Republica Moldova sunt 100 mii de refugiați. În același timp, în țară e sărăcie și haos. Noi nu avem bani pentru bătrâni, mame cu copii, noi și așa am cheltuit pentru refugiați banii administrațiilor locale, pentru că așa trebuie. Însă în loc să transfere bani raioanelor, guvernarea „împachetează” omul ca pe ultimul bandit și declară că așa se luptă cu corupția. Dar aceasta nu este o luptă împotriva corupției! Cei corupți nu pot lupta împotriva corupției! Participanții la furtul miliardului nu-l pot returna. Toate acestea se numesc la ei „vremuri bune”. În realitate este vorba de fărădelegi și dictatură! Noi trăim cea mai rea perioadă din istoria țării, dar nimic nu e veșnic”.

Fiodor Gagauz, deputat în Parlamentul Republicii Moldova:

„Cu mai puțin de un an în urmă, acest regim a obținut puterea absolută în țară. Ne-au promis multe: investiții, bunăstare, o justiție corectă. Însă într-o perioadă scurtă de timp, noi ne-am convins cât de incompetentă este această guvernare. Astăzi, ei doresc să obțină puterea totală și la nivel de administrații locale. Anume din această cauză, s-au început atacurile asupra lui Marcel Cenușă, președintele raionului Cahul”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă