PSRM

07 aprilie 2022

Partidul Socialiștilor avertizează în privința unei noi tentative de atac raider asupra administrației raionale

Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, secretar executiv al Partidului Socialiștilor, a susținut astăzi un briefing comun cu Vasile Secrieru, președintele raionului Râșcani din partea PSRM și Angela Procopciuc, avocatul acestuia.

În cadrul briefingului, s-a vorbit despre o nouă tentativă din partea autorităților centrale de la Chișinău de a stabili un control asupra administrațiilor publice locale prin fabricarea unui dosar penal. Reprezentanța locală a Centrului Național Anticorupție a deschis un dosar pe numele lui Vasile Secrieru, președintele raionului Râșcani, pe faptul achiziționării ilegale a unui apartament de serviciu din mijloacele consiliului raional, acesta rămânând proprietar al locuinței.

Deși numeroasele verificări prealabile ale acestei achiziții au demonstrat transparență totală, regimul de la guvernare a decis totuși să deschidă un dosar penal. De notat că, anterior, pe aceleași temeiuri legale, consiliul raional a procurat apartamente de serviciu și pentru alți funcționari – de exemplu, pentru un procuror, însă pretențiile sunt expuse doar la adresa lui Vasile Secrieru de la Partidul Socialiștilor. Acest lucru demonstrează caracterul politic al dosarului.

Vlad Batrîncea și-a exprimat indignarea în legătură cu presiunile evidente ale regimului asupra autorităților locale, comparând cazul lui Vasile Secrieru cu dosarul penal deschis anterior împotriva lui Marcel Cenușă, președintele raionului Cahul, un alt reprezentant al Partidului Socialiștilor.

PSRM consideră că autoritățile centrale intenționează să îngenuncheze autoritățile locale independente, ignorând faptul că aleșii locali au fost votați de cetățenii țării noastre. Batrîncea a cerut ca guvernarea să înceteze fărădelegile în justiție în stilul lui Plahotniuc și să respecte Constituția și legile Republicii Moldova.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă