PSRM

23 decembrie 2022

Partidul Socialiștilor adresează sincere felicitări locuitorilor Găgăuziei cu ocazia celei de-a 27-a aniversare de la formarea Autonomiei Găgăuze

La 23 decembrie 1994, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat Legea cu privire la statutul juridic special al Găgăuziei (Gagauz-Yeri). Acest document a fost rezultatul unui compromis și un exemplu de soluționare pașnică a conflictului interetnic din țara noastră. Legea a pus bazele unui dialog politic productiv între Chișinău și Comrat și a contribuit la dezvoltarea socio-economică a regiunii.

În ciuda situației economice dificile din țara noastră, astăzi Autonomia pledează pentru un dialog constructiv, cooperare reciproc avantajoasă, păstrarea și promovarea valorilor naționale și a identității poporului găgăuz, menținerea unor relații bune între toate grupurile etnice.

Cu ocazia aniversării a 28-a de la adoptarea Legii cu privire la statutul juridic special al Găgăuziei, le dorim tuturor locuitorilor Autonomiei pace, sănătate prosperitate, bunăstare și păstrarea unității!

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă