PSRM

02 mai 2023

Partidul Socialiștilor îndeamnă autoritățile să nu tensioneze situația din țară înainte de 9 Mai

În ultimele zile, au devenit tot mai frecvente declarațiile și amenințările scandaloase din partea conducerii Republicii Moldova și a deputaților partidului PAS în adresa cetățenilor țării, vociferate în ajunul marcării Zilei Victoriei. În special, oficialii de rang înalt amenință cu amenzi și alte pedepse cetățenii care vor purta panglica Sf. Gheorghe în memoria veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei, în ciuda explicațiilor Curții Constituționale a Republicii Moldova.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova solicită liderilor țării și reprezentanților partidului de la guvernare să înceteze tensionarea situației din țară, divizarea societății și incitarea conflictelor dintre cetățenii Republicii Moldova în ajunul marcării Zilei de 9 Mai.

Ziua Victoriei este una dintre cele mai mari sărbători pentru toate țările Coaliției anti-hitleriste, și în special pentru Moldova, care a avut de suferit în urma regimului fascist și a contribuit semnificativ la victoria asupra nazismului.

Panglica Sf. Gheorghe este unul dintre simbolurile Marii Victorii, iar purtarea ei în memoria eroilor învingători este un drept al cetățenilor Republicii Moldova, pe care Partidul Socialiștilor intenționează să-l apere prin toate metodele legale.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă