PSRM

21 august 2014

Partidul Socialiştilor înainte de campania electorală este ţinta numărul unu pentru putere

Partidul Socialiştilor atrage atenţia opiniei publice asupra presiunii fără precedent, pe care o exercită euro-unioniştii de la putere asupra opoziţiei. De la începutul anului, practic, fiecare acţiune de amploare, fiecare iniţiativă a socialiştilor a fost împiedicată de organele represive de stat, controlate de guvernanţi, de sistemul judiciar şi mass-media subordonată, de analiştii şi jurnaliştii plătiţi. Internetul şi reţelele de socializare sunt invadate, înainte de începerea campaniei, de tentative de compromitere a socialiştilor din partea bloggerilor de buzunar, precum şi din partea persoanelor aflate aproape de putere. Partidul Socialiştilor a devenit în ultima jumătate de an ţinta numărul unu pentru putere.

Încă de la începutul anului, după susţinerea referendumului din Găgăuzia şi dorinţa de a desfăşura un plebiscit analogic în toată ţara, în adresa activiştilor şi conducerii PSRM au început să parvină ameninţări şi preîntîmpinări. Ulterior, colaboratorii SIS-ului şi procuraturii au început masiv să cheme „pentru discuţii” activiştii locali din Nordul ţării: în Bălţi, Rîşcani, Sîngerei etc, ameninţîndu-i cu intentarea dosarelor penale. Liderul PSRM primeşte sms-uri cu ameninţări, inclusiv personale, cerîndu-i-se să înceteze promovarea iniţiativelor de program ale partidului.

Deputaţii din majoritatea parlamentară au solicitat prin lege să fie stopată activitatea PSRM şi promovarea de către aceştea a vectorului de integrare în Uniunea Vamală. Împotriva activiştilor PSRM au fost intentate dosare penale.

În primăvară Parlamentul a interzis legislativ iniţiativa socialiştilor privind desfăşurarea în localităţi a referendumurilor, cu privire la aderarea la Uniunea Vamală. După aceasta, în Găgăuzia, Bălţi a fost ilegal oprită instalarea corturilor informaţionale pentru colectarea semnăturilor în susţinerea Uniunii Vamale. Protestul împotriva semnării Acordului de Asociere cu UE, însoţit de provocări din partea puterii, de asemenea, a fost curmat dur. Chiar şi protestul din ziua semnării Acordului cu UE, la 27 iulie, la Bruxelles, a fost însoţit de o vînătoare de amploare a activiştilor PSRM şi a agenţilor economici, cu care partidul colaborează.

Războiul informaţional îşi atinge cotele maxime, avînd ca scop ponegrirea socialiştilor. Redactorii ziarelor pro-române şi unioniste solicită persecutarea penală a liderului PSRM, cerînd să fie “închisă gura” conducerii partidului cu ajutorul Codului Penal. Bloggerii puterii, jurnaliştii şi analiştii cheamă la interzicerea PSRM şi la neadmiterea participării Partidului la alegeri, la lipsirea de imunitate a deputaţilor socialişti şi la tragerea lor la răspundere penală pentru aşa numitul “separatism”.

Trebuie de menţionat că astfel de „separatism”, adică aderarea Moldovei la Uniunea Vamală este susţinut de majoritatea populaţiei din Moldova.
Canalul tv rusesc „Rossia 24” a fost interzis, inclusiv, deoarece reflecta minuţios poziţia partidelor de opoziţie, printre care şi a Partidului Socialiştilor.

La 28 iulie Comisia Electorală Centrală, în baza deciziei politice a Judecătoriei Supreme, adoptate la indicaţia puterii, a refuzat desfăşurarea referendumului privind demisia primarului general – “groparului” capitalei – din funcţia sa. Asupra interpreţilor, care participă la concertele „Iubesc Moldova” în Rusia, organizate de socialişti, bloggerii şi jurnaliştii plătiţi de putere exercită o presiune fără precedent, desfăşurînd o campanie de ponegrire.

Interdicţiile de a desfăşura acţiuni au continuat şi în august – primăria chişinăueană a refuzat să ofere Piaţa Marii Adunări Naţionale socialiştilor pentru organizarea concertului în cinstea eliberării Moldovei de sub ocupaţia fascistă, pe data de 24 august. Teatrul de Operă, controlat de Partidul Democrat, de asemenea, a refuzat să ofere scuarul său pentru concert.

Pe parcursul cîtorva zile de la sfîrşitul lunii iulie Ministerul Finanţelor desfăşoară un control în sediul PSRM. Telefoanele mobile şi cele din oficiul PSRM ale conducerii partidului sunt ascultate. Sediul PSRM este supravegheat de SIS 24 de ore din 24. Conducerea partidului, inclusiv deputaţii Parlamentului din grupul PSRM sunt urmăriţi, atît în Moldova, cît şi peste hotare. MAI, reprezentat de colonelul Gheorghe Cavcaliuc, şeful Direcţiei misiuni speciale al MAI, ilegal monitorizează activitatea Partidului Socialiştilor, a simpatizanţilor şi activiştilor lui. La ziua de azi, mai mult de 400 de activişti şi membri ai PSRM se află sub supravegherea serviciilor speciale şi organelor de drept. Ministerul Finanţelor, SIS-ul, MAI-ul exercită presiuni asupra organizaţiilor şi structurilor comerciale, care colaborează cu PSRM.

Majoritatea colaboratorilor structurilor de forţă, inclusiv din SIS, MAI, Procuratură îşi îndeplinesc conştiincios obligaţiunile de serviciu. Noi îi îndemnăm pe reprezentanţii organelor de drept să nu încalce legea, executînd ordinele politice ilegale ale conducerii. Toţi cei, care încalcă legea, într-un viitor apropiat vor răspunde pentru faptele lor.

Comportamentul puterii trădează frica acesteia de a se regăsi la periferia vieţii politice după alegerile din noiembrie. Puterea înţelege, cît de nepopulară a devenit în societate. Din acest motiv, orice punct de vedere alternativ, orice opinie a opoziţiei, este curmată prin metode şi mecanisme absolut anti-democratice.

Creşterea susţinerii Partidului Socialiştilor din partea populaţiei, a iniţiativelor şi scopurilor de program promovate de PSRM, şi în primul rind fiind vorba despre aderarea Moldovei la Uniunea Vamală, apropierea de Rusia, renaşterea economică a ţării, lupta cu oligarhii şi aducerea în ordine a sistemului judecătoresc, edificarea unui stat orientat spre valorile sociale – toate acestea îi inspiră pe socialişti să lupte zilnic pentru protejarea intereselor maselor largi ale populaţiei, în pofida la orice obstacole.

PSRM declară cu toată responsabilitatea:

1. Nu ne va speria nimeni, nu vom fi opriţi, vom merge consecvent spre realizarea scopurilor propuse, şi anume – spre păstrarea şi consolidarea statului şi identităţii moldoveneşti, spre desfăşurarea referendumului naţional cu privire la vectorul extern de dezvoltare al ţării, spre aderarea la Uniunea Vamală, implementarea unui nou model de dezvoltare economică, bazîndu-ne pe susţinerea unei majorităţi a cetăţenilor, înţelegînd şi acceptînd responsabilitatea enormă pe care o avem în faţa celor, care au crezut că lucrurile în Moldova pot fi schimbate în bine. Ne adresăm cetăţenilor Moldovei, care locuiesc în ţară, precum şi sutelor de mii de concetăţeni, care muncesc peste hotare – noi vom face tot posibilul, pentru a îndreptăţi aşteptările voastre!

2. Partidul Socialiştilor va spori presiunea asupra puterii, va amplifica valul de proteste, va continua să critice dur deciziile iresponsabile ale guvernării.

3. Noi începem numărătoarea inversă a actualei guvernări anti-statale şi anti-populare. Cei, care astăzi lucrează împotriva poporului Moldovei, împotriva statalităţii ei, adică, actuala majoritate parlamentară, deja în scurt timp, va răspunde pentru acţiunile sale, în strictă conformitate cu legea. Actuala putere mai are exact 101 de zile. Numărătoarea inversă a început!

Video

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă