PSRM

25 noiembrie 2014

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova nu va permite destabilizarea situației în țară

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova își asumă angajamentul să asigure pacea și stabilitatea în țară. Despre aceasta a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, președintele PSRM Igor Dodon.
Politicianul a remarcat că campania electorală, care se apropie de sfîrșit, a fost cea mai complicată și murdară în toată istoria țării, iar socialiștii au devenit ținta principală, atît pentru partidele de dreapta, cît și pentru potențialii parteneri de stîngă.
”Vreau să vă spun că actuala guvernare a pierdut deja alegerile. Anume de aceea ei se află în agonie, încearcă să sperie cetățenii. Ei înțeleg că cel mai probabil, vor trebui să răspundă pentru fărădelegile săvîrșite îndată după alegeri. Totodată ei își dau seama că ratingul Partidului Socialiștilor crește. Mai multe sondaje de opinie arată că socialiștii trec în mod sigur în Parlament, și vor primi nu mai puți de 15 mandate. Asta sperie partidele de la guvernare”, a spus Dodon.
Potrivit lui, coaliția proeuropeană de la guvernare speră să rămînă la putere prin trei metode.
”Prima a început să fie folosită activ în ultimele zile. Aceasta este isterizarea, frica, intimidarea cetățenilor. Puterea pregăteşte diferite spoturi video despre socialiști, Dodon. Îi numesc separatiști pe cei care gîndesc altfel decît ei. Dar gîndesc altfel peste 60% din cetățeni. Scopul principal al acestor atacuri sînt din nou socialiștii. Dar uitați că ați dat foc la Parlament și Președinție, ați organizat 7 aprilie, voi chemați populația în stradă în caz că veți pierde alegerile. Cine în acest caz tensionează situația – noi, socialiștii, sau voi, eurounioniștii? Noi nu am iești cu astfel de apeluri și nici nu vom ieși.
A doua metodă – falsificarea. Știu că autoritățile împiedică ilegal efectuarea exit-poll-urilor, deoarece înțeleg că aceste sondaje pot încurca planurilor lor. Ei au tipărit cu cîteva sute de mii mai multe buletine de vot, decît ar fi necesar. Cunosc faptul că, cîteva mii de buletine de vot, cu ștampila ”Votat” pe ele în susținerea autorităților, sunt duse deja cu microbuzele în Italia. În timpul apropiat voi prezenta fotografii în acest sens. Ei nu au permis votarea în Rusia – din 700 mii de moldoveni vor putea vota doar 15 mii. Ei au interzis votarea în baza pașapoartelor sovietice, în schimb au permis să voteze oamenii fără adăpost.
A treia metodă – coaliția cu Voronin. Ieri am văzut că Voronin s-a transformat în portavoce a lui Plahotniuc, el sonorizează ceea ce vrea Plahotniuc și partidul Democrat. Este alegerea lui Voronin, dar voi stimați concetățeni, trebuie să înțelegeți că votînd pentru comuniști, voi votați de fapt pentru Plahotniuc, votînd comuniștii voi le veți da șansa să constituie o Alianță a oligarhilor din Moldova”, a declarat Dodon.
Folosindu-se de moment, președintele Partidului Socialiștilor s-a adresat către Vladimir Voronin, Vladimir Plahotniuc și Vlad Filat. ”Haideți să participăm la dezbateri publice la orice canal de televiziune pe care îl controlați. Vom dezbate orice problemă: ne veți întreba pe noi ce doriți, iar noi vă vom întreba ceea ce interesează oamenii. Vă temeți să vorbiți cu poporul. Vom vorbi despre viitorul Republicii Moldova, despre ceea ce va fi cu țara noastră, cu copiii noștri. Vom discuta bărbătește”, a spus Igor Dodon.
Președintele Partidului Socialiștilor este convins: scenariile scrise de autorități pentru a rămîne la putere, nu vor funcționa. ”Socialiștii declară ferm: nu vom permite destabilizarea situației în Republica Moldova. Suntem pentru pace și stabilitate. Am petrecut peste 500 de proteste, la care au participat zeci de mii de cetățeni. Toate aceste acțiuni s-au petrecut strict în conformitate cu legislația. Copiii noștri, spre deosebire de ai voștri, trăiesc și învață în Moldova, și noi nu dorim ca ei să trăiască într-o țară instabilă. Din contra, vom face tot posibilul ca situația să fie calmă”, a precizat liderul PSRM.
Potrivit lui Igor Dodon, socialiștii nu vor permite falsificarea alegerilor. La orice secție de votare, din țară și în afara ei, vor participa observatori din partea PSRM. Mai mult, socialiștii vor efectua numărarea voturilor în paralel, iar rezultatele vor fi făcute publice pe 1 decembrie, în prima jumătate a zilei.
”Au mai rămas 4 zile. După 30 noiembrie Moldova va răsufla ușurată, fără unioniști și fără oligarhi. Promitem că vom asigura pacea și stabilitatea în Republica Moldova”, a conchis președintele Partidului Socialiștilor.

Video

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă