PSRM

17 ianuarie 2022

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova condamnă declarația iresponsabilă a lui Oleg Serebrean

ПСРМ

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova condamnă cu fermitate declarația iresponsabilă a lui Oleg Serebrean, rectorul Institutului Diplomatic din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, care, deși are un statut oficial, și-a permis o afirmație nediplomatică la adresa Republicii Populare Chineze.

Afirmația absolut nefondată despre presupusa existență a „două Chine”: RPC și „Republica Chineză”, adică Taiwan – este un demers ofensator grav împotriva Republicii Populare Chineze, partenerul strategic al Republicii Moldova.

Dorim să-i reamintim domnului Serebrean că Beijing a acordat țării noastre un sprijin foarte valoros în combaterea pandemiei și, totodată, implementează diferite programe economice și umanitare în Republica Moldova.

Oleg Serebrean are o experiență diplomatică solidă în astfel de țări precum Franța și Germania, din care motiv afirmațiile sale la adresa Chinei nu pot fi considerate întâmplătoare sau o urmare a lipsei de experiență.

Partidul Socialiștilor consideră declarațiile acestuia ca fiind aventuroase și face apel către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene să-și expună poziția în acest sens.

La rândul său, PSRM își reiterează cursul către un parteneriat strategic cu China și susține integritatea teritorială a acestei țări.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă