PSRM

11 noiembrie 2022

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, condamnă cu vehemență noul atac asupra formațiunii.

Este un atac regizat în laboratoarele politice ale regimului PAS, care urmărește intimidarea membrilor PSRM.

Este îngrijorător faptul că această acțiune de răfuială cu oponenții, are loc în același timp cu vizita președintelui Parlamentului European, Roberta Metsola, în țara noastră.

În timp ce înaltul oficial european vorbește la Președinție, despre valorile democratice și despre libertățile umane, regimul protejat de Bruxelles, face apel la acțiuni violente de amenințare și presiune asupra opoziției.

Totodată considerăm că spectacolul cu procurori de la sediul PSRM, a fost pus în scenă pentru a mai atenua impactul dezvăluirilor privind implicarea ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco în fărădelegi și abuz de putere.

Deja pentru toți este evident că regimul PAS, a capturat întregul sistem de drept, pe care îl folosește ca armă politică împotriva opoziției. Scopul lor este să se mențină la putere cu orice preț și să lichideze orice formă de rezistență sau opoziție în țară.

Considerăm că asistăm la un atac direct al guvernanților împotriva statului de drept și împotriva democrației. Chiar dacă vor lichida toată opoziția politică din Republica Moldova, cetățenii țării nu vor trăi mai bine, iar facturile nu vor fi mai mici. Sărăcia a intrat deja în toate casele din țară, iar vina pentru catastrofa socială în care am ajuns, o poartă regimul PAS.

Condamnăm ferm orice formă de persecutare a opoziției, toate dosarele penale motivate exclusiv politic. Facem apel la Delegația Uniunii Europene la Chișinău, dar și la toate misiunile diplomatice acreditate în țara noastră, să nu devină complici ai dictaturii impuse de PAS.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă