PSRM

05 mai 2017

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a semnat Acordul de Cooperare cu Partidul Justiției și Dezvoltării din Turcia

Astăzi, 5 mai, la Chișinău a fost semnat Acordul de Cooperare între Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și Partidul Justiție și Dezvoltare din Turcia.

Memorandumul privind cooperarea dintre principalele partide ale Moldovei și Turciei a fost semnat în timpul întrevederii Președintelui Partidului Socialiștilor, șeful fracțiunii parlamentare a PSRM, Zinaida Greceanîi și vicepreședintele Partidului Justiție și Dezvoltare, Președintele Fracțiunii Parlamentare AKP, Mehmet Mehdi Eker, care a venit în Moldova în componența delegației prim-ministrului  Republicii Turcia, Binali Yildirim.

Părțile au remarcat dorința reciprocă de a consolida și dezvolta cooperarea între partide. Recunoscând rolul important al parlamentelor ambelor țări, conducătorii partidelor și-au exprimat încrederea că cooperarea la nivelul TPA_4613fracțiunilor parlamentare va stimula dialogul politic și cooperarea dintre Moldova și Turcia.

Zinaida Greceanîi și Mehmet Mehdi Eker au convenit să promoveze cooperarea interstatală a Moldovei și Turciei, stabilirea contactelor personale și creșterea nivelului de încredere și înțelegere reciprocă între reprezentanții autorităților legislative din ambele țări în vederea consolidării de mai departe a unor relații de bună vecinătate, echitabile și reciproc avantajoase între Moldova și Turcia, precum și între cetățenii ambelor țări în diverse domenii ale vieții sociale și politice.

unnamed (5)Reamintim că înțelegerea privind semnarea unui acord între Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și Partidul Justiție și Dezvoltare din Turcia a fost convenită la data de 8 februarie a acestui an, în timpul unei întâlniri a Președintelui PSRM, Zinaida Greceanîi cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Turcia în Republica Moldova, Hulusi Kilic.

Partidul Justiției și Dezvoltării – este partidul aflat la putere în Turcia din aripa conservatoare a țării. Este fondat de președintele Turciei Recep Tayyip Erdogan. Astăzi, partidul este condus de prim-ministrul Turciei Binali Yildirim.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă