PSRM

01 iulie 2017

Partidul Socialiștilor a marcat 20 de ani de la fondare

Astăzi, 1 iulie, a avut loc ședința festivă dedicată împlinirii a 20 de ani de la înființarea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. La eveniment au participat circa 700 de membri ai Partidului Socialiștilor, activiștii aripei de tineret a partidului –”Garda Tânără“, reprezentanți ai misiunilor diplomatice, personalități politice, precum și 10 delegații ale partidelor politice din șapte țări, Rusia, China, Turcia, Azerbaidjan, Coreea de Nord, Armenia și Ungaria.

Cu un cuvânt de salut către participanții ședinței festive a venit Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, sub a cărui conducere Partidul Socialiștilor a devenit principala forță politică din țară.

Preşedintele ţării a felicitat fondatorii Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, care în anul 1997, au decis să creeze un partid, astfel punînd temelia actualului proiect politic. Printre aceştia se numără deputaţii în Parlamentul RM: Eduard Smirnov, Oleg Lipskii, Anatolie Labuneţ.

„Dar, camarazii noştri au dat dovadă de înţelepciune, de perspicacitate politică atunci cînd au acceptat în rîndurile lor o echipă nouă, energică şi tînără, care au dat un nou suflu formaţiunii”, a spus Preşedintele.

Igor Dodon a menţionat că partidul are o echipă puternică, o infrastructură de partid ramificată şi cel mai important: ideologie, principii și identitate politică.

Președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, a vorbit despre realizările Partidului Socialiștilor din ultimii 20 de ani, și a anunțat sarcina principală pentru viitorul apropiat, obținerea majorității PSRM în Parlament în urma alegerilor parlamentare, și formarea unui guvern cu adevărat național.

Șeful formațiunii politice a remarcat caracteristicile PSRM: ”Până la urmă am rămas fideli ideologiei, valorilor și tradițiilor noastre. Am ridicat drapelul luptei pentru statalitatea moldovenească, pentru dreptatea socială, pe când alte partide au renunțat“, a subliniat Zinaida Greceanîi.

Cu un cuvânt de salut către participanții ședinței festive au venit și președinții partidelor ” Spravedlivaia Rossia”, conducătorul fracțiunii partidului în Duma de Stat a Federației Ruse, Serghei Mironov; vicepreședintele Dumei de Stat a FR, Olga Epifanova; membru al Comitetului Dumei de Stat din partea partidului „Edinaia Rossia”, Artem Turov; ex-președintele PSRM, deputat în Parlamentul RM, Eduard Smirnov; deputat în Duma de Stat din partea Partidul Comunist al Federației Ruse, Pavel Dorohin; deputat în Parlamentul Turciei din partea partidului Justiție și Dezvoltare, Huseyin Burge; Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah; deputat în Parlamentul Azerbaidjanului din partea partidului ”Noul Azerbaidjan”, Sevinj Fataliyeva; Președintele Partidului Comunist din Transnistria, Oleg Horjan; deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Bogdan Țîrdea; deputat în Parlamentul Ungariei din partea Uniunii Civice Maghiare, Attila Tilki; Vicepreședinte al Partidului Muncitorilor din Coreea, Ri Su Yong; Președintele Partidului Republican al muncii și dreptății, Vasili Zadnepreanîi; deputat în Parlamentul RM, Oleg Cuciuc; deputat în Adunarea Națională a Armeniei din partea Partidului Republican, Aik Babuhanean; consilierul municipal din Bălți, Alexandr Usatîi; președintele partidului din Rusia ”Velikoe Otecestvo”, politolog, istoric, publicist, Nikolai Starikov; secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă