PSRM

01 mai 2017

Partidul Soacialiștilor a desfășurat la Chișinău evenimentele festive dedicate zilei de 1 Mai

Pe data de 1 mai, Partidul Socialiștilor a organizat  în capitală Marșul Solidarității și Dreptații Sociale, precum și un miting în scuarul Teatrului de Operă și Balet.

La marșul solidarității din Chișinău s-au adunat circa 15 mii de persoane din toată republica. Către Teatrul de Operă și Balet manifestanții au mărșăluit în două coloane.

Prima coloană a marșului de 1 Mai, a fost condusă de Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon care a mărșăluit împreună cu soția și copiii, împreună cu mii de cetățeni ai țării de la Academia de Științe până la Teatrul de Operă și Balet. Alături de Igor Dodon, în coloană au mărșăluit oaspeții eminenți din Rusia : Nokolai Valuev și Alexandr Burcov, care au fost invitați la marș.

A doua coloană, care mergea de la Circul din Chișinău a fost condusă de Președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Grecianîi. Alături de președintele PSRM au mărșăluit mii de susținători și activiști ai Partidului, și de asemenea, invitatul din Federația Rusă, celebrul fotbalist, Valerii Gazaev.

Șeful statului a menționat că pentru el, data de 1 Mai este sărbătoarea profesională a tuturor oamenilor muncii. Igor Dodon a anunțat că în acest an, pentru prima dată în istoria țării, cu ocazia acestei sărbători, el a decorat 12 simpli muncitori. Potrivit lui, celebrarea oamenilor muncii va deveni o bună tradiție în fiecare an.

De asemenea, președintele a subliniat că a dezvoltat o serie de inițiative legislative în susținerea oamenilor muncii. În timpul apropiat ele toate vor fi înregistrate. ”Soluționarea problemelor oamenilor muncii este unul din cele mai importante puncte de pe ordinea de zi a greceanii_1maiactivității mele”, a declarat el.

Președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Grecianîi a deschis mitingul din scuarul Teatrului de Operă și Balet. Ea i-a felicitat pe toți cei prezenți la miting, pe toți activiștii și susținătorii partidului cu această sărbătoare frumoasă, Ziua Internațională a Solidarității Oamenilor Muncii. Ea a menționat că fără susținerea lor, PSRM nu ar fi realizat nimic.

Zinaida Grecianîi a subliniat că Partidul Socialiștilor mereu a fost și rămîne în avangarda luptei pentru drepturile economice, politice şi sociale ale fiecărui cetăţean al ţării noastre. 

FOTO

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă