PSRM

10 martie 2021

Partenerii occidentali promovează standarde duble față de autoritățile din Republica Moldova

Partenerii occidentali promovează standarde duble față de autoritățile din Republica Moldova. Despre aceasta a vorbit președintele PSRM, Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni televizate.

Liderul socialiștilor s-a arătat nedumerit față de lipsa de atitudine a occidentalilor în raport cu ignorarea Constituției de către actualul președinte al țării și refuzul Maiei Sandu de a respecta deciziile Curții Constituționale.

”Dacă îi convenabil Maiei Sandu ceva și încalcă Constituția, atunci Maia Sandu îi bravo. Toți tac și au vârât capul în nisip. Toți ambasadorii occidentali tac. Imaginați-vă că Dodon încălca Constituția așa cum a încălcat Maia Sandu în ultimele două luni jumate. Imaginați-vă ce era? Câte declarații, grupuri de lucru ad-hoc, Consiliul Europei, Bruxelles, Comisia de la Veneția. Acum toți tac. De ce? Pentru că este a lor, pentru că este persoana pe care ei au promovat-o, pentru că se poate de închis ochii la toate fărădelegile atunci când scopul este unul geopolitic. Așa a fost cu Filat, Leancă, Plahotniuc. Cu se s-a terminat? Exact așa va fi și în această situație. Nu va trece mult. Aici va fi mai repede și Occidentul calcă pe aceeași greblă”, a spus Dodon.

Cel de-al cincilea președintele al țării a menționat că partenerii externi nu pot da indicații unui stat suveran, ci trebuie să respecte interesele naționale ale acestei țări.

”Stimăm toți partenerii și din Est, și din Vest și le recomandăm, și îi rugăm să fie mai atenți atunci când e vorba de implicarea în treburile interne ale statului. Nu cred că este corect să vii cu aprecieri referitor la un deputat sau altul, referitor la o lege sau alta, daca aceasta nu ține de angajamentele bilaterale”, a menționat liderul socialiștilor.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă