PSRM

28 aprilie 2017

Parlamentul a examinat moțiunea simplă înaintată Corinei Fusu

Pe data de 28 aprilie, Parlamentul a examinat moțiunea simplă împotriva Ministrului Educației, Corina Fusu înaintată de Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

În timpul dezbaterii inițiativei în Parlament deputatul socialiștilor, Radu Mudreac a reamintit că anume sub conducerea Corinei Fusu în sistemul de învățământ s-a iscat scandalul privind alimentarea necalitativă a copiilor din școli. El a menționat că din partea Ministerului nu a venit nici o reacție și nici o acțiune nu a fost întreprinsă pentru a corecta situația.

tirdeaDeputatul socialist, Bogdan Țîrdea a menționat că în acest scandal ”a fost implicată consiliera doamnei Fusu, Tatiana Cebotari. Ea este rudă directă a doi angajați ai firmei Sanex Comerț – care a otrăvit mai mulți copii. Apropo, firma a câștigat 9 contracte în valoare de 8 milioane lei în Chișinău. Mai mult –Cebotari nici măcar mustrare aspră n-a primit, ca să nu mai zic  să fie concediată! De ce oare? Poate fiindcă astfel se distrugea schema, nu-i așa?”.

Bogdan Țîrdea a declarat că membrul Partidului Liberal, Corina Fusu devenind ministru, în loc să apere pedagogii, directorii de școli, elevii, le-a declarat un adevărat război. El a menționat că la ședințele guvernului, Fusu nu a propus niciodată majorarea salariilor pentru pedagogi.

De asemenea, potrivit socialistului, în 2015-2016, Corina Fusu  a pornit epurări în masă a directorilor de școli, promovînd peste tot directori liberali. Pe lângă asta, într-un raport al Curții de Conturi, se arată că în 2016, la Ministerul educației prezidat de Fusu, încălcările financiare au constituit 1,6 mlrd lei!

lebedinschi_ad”Există semnale, că la minister, fără bani nu se rezolvă nimic. Dai bani –primești reparații în cămin, finanțare pentru instituție, și chiar locuri la admitere!!!! Taxa medie e de 10-15.000 euro!”, a menționat Țîrdea.

Deputatul socialist, Adrian Lebedinschi a remarcat faptul că nici la una dintre problemele actuale care afectează sistemul de educație din Republica Moldova, Corina Fusu nu este în stare să răspundă. „De fapt, noi trebuie să admitem că ea nu știe ce să facă cu acest minister, și chiar nu are nici o idee ce semnează“.

Cu toate acestea, majoritatea parlamentară a votat împotriva demisiei ministrului Educației, Corina Fusu.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă