PSRM

30 martie 2017

Parlamentul a adoptat propunerea socialiștilor privind modificările la Codul Audiovizualului

Astăzi, 30 martie, Parlamentul a adoptat în lectura a doua propunerea socialiștilor privind modificările la Codul Audiovizualului.

Proiectul a fost aprobat în prima lectură pe data de 7 iulie 2016. În timpul pregătirii acestuia pentru lectura a doua, majoritatea parlamentară a încercat să-l comaseze cu un alt proiect de lege propus de liberali, care interzice difuzarea programelor informative și emisiunilor politico-analitice produse în Federația Rusă și obligă radiodifuzorii să difuzeze programe informative 100% în limba de stat. Însă, socialiștii au reușit să blocheze proiectul propus inițial de liberali.

La propunerea socialiștilor, radiodifuzorii din țara noastră vor putea realiza produs autohton în volum de 4 ore în limba de stat și 2 – în limba rusă. Inițial în proiect, radiodifuzorii erau împuși să relizeze 5 ore în limba de stat și doar o singură oră în limba rusă.

De asemenea, la solicitarea deputaților socialiști, s-a propus ca modificările care obligă proprietarii să dețină nu mai mult de două licențe de emisie, să intre în vigoare la data adoptării acestui proiect. Anterior, proprietarii aveau dreptul să dețină mai mult de două licențe până la expirarea termenului pentru care au fost acordate.

O altă propunere a socialiștilor a fost de a exclude articolul 27, care prevede că CCA ar putea retrage licența de emisie unui anumit post de televiziune, pentru acțiuni care pot fi considerate ilegale, ocolind instanța. Socialiștii au insistat asupra faptului că hotărârea privind ilegalitatea acestor acțiuni o poate lua numai instanța de judecată. În acest mod a fost înlăturat pericolul de retragere a licențelor de emisie în mod arbitrar și la comandă , pentru mai multe posturi de televiziune.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă