PSRM

07 iulie 2022

Majoritatea parlamentară a refuzat să examineze inițiativa socialiștilor de a sprijini agricultorii

În cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului Republicii Moldova, majoritatea parlamentară a refuzat repetat să examineze propunerea Partidului Socialiștilor din 7 martie curent, de restituire agricultorilor a 100% acciza la motorină, ca măsură de sprijinire a sectorului agricol.

Astăzi, deputatul PSRM, Radu Mudreac, a amintit că sectorul agricol al țării trece prin cele mai grele momente: o creștere multiplă a prețurilor la combustibil, la piese auto și îngrășăminte și, în plus, o secetă severă. Din aceste motive, agricultorii nu pot desfășura activitățile agricole în deplină măsură, ceea ce prezintă o amenințare la securitatea alimentară a țării.

Deputatul Socialist a menționat că, în ciuda avizului negativ al Guvernului asupra proiectului de lege, este necesar de revenit la acest proiect și de pregătit pentru a doua lectură, ținând cont de posibilele modificări și având în vedere importanța acordării de asistență urgentă sectorului agricol.

În numele producătorilor agricoli, Radu Mudreac a cerut Parlamentului să susțină inițiativa dată, dar majoritatea parlamentară a respins propunerea lansată de socialiști.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă