PSRM

25 februarie 2020

Parlamentari din Moldova au discutat posibilitățile de cooperare moldo-armeană în domeniul IT

Erevan, 25 februarie 2020 – Noi posibilități de cooperare moldo-armeană în domeniul tehnologiilor informaționale, în special, dedicate tinerilor, au fost discutate în cadrul vizitei delegației Parlamentului Republicii Moldova, în frunte cu speakerul Zinaida Greceanîi, la Centrul tehnologiilor creatoare ”Tumo” din Erevan.

Membrii delegației s-au interesat de experiența educațională, aflată la intersecția dintre tehnologie și creație, centrul oferind celor aproape 15 mii de adolescenți, care frecventează zilnic centrul, posibilități și cunoștințe care îi ajută să-și valorifice potențialul și talentul. Scopul acestei instituții este pregătirea unor specialiști competitivi pentru piața muncii din țară și, respectiv, dezvoltarea economică a statului.

Zinaida Greceanîi a menționat că Republica Moldova, de asemenea, a atins anumite performanțe în dezvoltare tehnologiilor informaționale și promovarea acestora printre adolescenți. Speakerul a propus lansarea colaborării dintre Centrul ”Tumo” din Armenia și Centrul de Excelență în Domeniul TIC ”Tekwill” din Republica Moldova.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă