PSRM

01 septembrie 2019

După 50 de ani de distrugere parcul “Alunelul” va fi reabilitat integral

Parcul „Alunelul” din sectorul Buiucani al capitalei urmează a fi reabilitat integral. Despre acest lucru a scris vicepreședintele Parlamentului, ex-liderul fracțiunii PSRM din Consiliul Municipal Chișinău, Ion Ceban pe pagina sa de pe rețelele de socializare. De asemenea, socialistul a subliniat că de mai bine de 50 de ani în parc nu s-a intervenit deloc, fapt ce a generat acest declin.

„Parcul „Alunelul” din sectorul Buiucani urmează a fi reabilitat integral, etapa I a fost astăzi finalizatpă, la etapa a II-a sunt planificate multe alte lucruri interesante, inclusiv, va fi instalat un nou havuz.

L-am protejat de construcții ilegale și acum au loc lucrări de amenajare.

În acest an, la inițiativa fracțiunii socialiștilor și cu susținerea CMC, au fost alocate surse financiare pentru parc și reparate capital aleile pietonale, în total fiind vorba de 7800 m.p. E de remarcat că, de mai bine de 50 de ani în parc nu s-a intervenit deloc.

Pentru anul viitor, cînd e planificată etapa a doua, se prevede reconstrucția zonei adiacente parcului – intrarea și aleile din preajmă, destinate bicicliștilor, reparația scenei, instalarea mobilierului urban.

În acest parc va fi proiectat și realizată construcția unui havuz la fel de interesant ca și cel de la intrarea în parcul „Valea Trandafirilor”. Vom solicita tinerilor arhitecți în bază de concurs deschis sa propună soluții în acest sens.

În parc este asigurată infrastructura de acces pentru persoanele cu dizabilități, iar de săptămîna viitoare va funcționa veceul public nou cu toate instalațiile necesare și acces pentru persoane cu dizabilități.

De asemenea, au loc lucrări de reparație și amenajare a scuarului „Codreanca”, de pe str. Ion Creangă, care, la fel, a fost ținta construcțiilor ilegale și noi, socialiștii din CMC, am reușit să îl protejăm.

Pentru anul viitor ne dorim să proiectăm reabilitarea Parcului „La Izvor”, dar și să continuăm amenajarea zonei din str. Nicolae Costin și să o transformăm în zona de agrement. De asemenea, sînt planificate lucrări de reabilitare a scuarului din str. Bucuriei”, a menționat Ion Ceban.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă