PSRM

21 iulie 2015

Organele colegiale ale Partidului Socialiștilor au decis excluderea din formațiune a tuturor persoanelor care au încălcat principiile partidului și au votat în comun cu reprezentanții oligarhilor din raioane.

Declaraţia în cauză a fost făcută, în cadrul unei conferinţe de presă, de către preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon.

El a amintit că, imediat după încheierea alegerilor locale, care au fost însoțite de fraude și de coruperea alegătorilor de către partidele guvernării, a început o altă etapă a confruntărilor politice. Consilierii și primarii socialiști din toate raioanele au fost supuși presiunii, șantajelor, coruperii cu bani.

În 12 raioane, consilierii PSRM n-au rezistat şi au cedat în faţa presiunilor din partea oligarhilor. Din această cauză, Consiliul Republican al formaţiunii a adoptat o hotărîre privind excluderea din rîndurile Partidului Socialiştilor a 21 de consilieri raionali, care au format coaliţii cu partidele de guvernămînt în teritorii.

Totodată, a fost adoptată decizia despre excluderea din partid şi din fracţiunea PSRM în Parlament a Lidiei Lupu.

Preşedintele Partidului Socialiştilor a vorbit şi despre motivele presiunii şi atacurilor împotriva socialiştilor în raioane, din partea Partidului Democrat. “Cu ceva timp în urmă, cei de la PDM mi-au propus să facem coaliție și să merg în fruntea guvernului. Am refuzat să facem coaliție cu oligarhii. Și am fost avertizat că voi suporta consecințele”, a remarcat liderul PSRM.

Potrivit lui Dodon, socialiştii intenţionează să continue lupta împotriva oligarhilor şi eurounioniştilor şi cheamă să se alăture la această luptă toate forţele politice şi obşteşti sănătoase.

Preşedintele PSRM a venit cu un apel aparte faţă de liderii partidelor de pe eşichierul de stînga. „Nu faceţi jocul oligarhilor! Chiar nu vă daţi seama că ei fac tentative de a ne certa? Astăzi ei încearcă să-i „distrugă” pe socialişti, mîine se vor apuca de voi. Vă îndemn să păstraţi calmul. Toţi cei care sînt de acord că trebuie să luptăm cu oligarhii, că trebuie să oprim creşterea tarifelor şi preţurilor, ne sînt prieteni şi parteneri. Sîntem gata să colaborăm cu aceşti oameni. Dar, vom fi nevoiţi să ripostăm tuturor celor, care vor lovi în socialişti şi vor face jocul oligarhilor”, a declarat liderul formaţiunii.

După cum a declarat Dodon, începînd cu ziua de mîine, socialiştii vor iniţia acţiuni de protest împotriva deciziilor ANRE cu privire la majorarea tarifelor la energia electrică şi gaze naturale. Totodată, în lunile următoare, pe lîngă proteste, PSRM va organiza două Campanii Naţionale: pentru alegeri directe ale preşedintelui Republicii Moldova şi pentru interzicerea organizaţiilor şi partidelor unioniste în ţara noastră. În cadrul acestor campanii, pe întreg teritoriul ţării vor avea loc activităţi de colectare a semnăturilor cetăţenilor în sprijinujl acestor iniţiative.

„Noi vom demonstra ce înseamnă verticalitate. Noi vom demonstra că oligarhii nu pot să cumpere tot ce doresc. Noi vom demonstra că cetăţenii se pot consolida împotriva hoţilor şi oligarhilor”, a spus în final Igor Dodon.

Video

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă