PSRM

06 februarie 2020

Sondaj: PSRM pe primul loc la alegerile parlamentare

Dacă duminica viitoare în Moldova s-ar desfășura alegeri parlamentare, Partidul Socialiștilor ar ocupa cu siguranță primul loc, obținînd peste 42% din voturile numărului persoanelor decise.

Acest lucru este demonstrat de rezultatele unui sondaj de opinie publică, prezentat astăzi, 6 februarie, în capitală.

Potrivit studiului, pe locul doi s-ar poziționa Partidul “Acțiune și Solidaritate” cu 23,8%. Pe al treilea, s-ar clasa Partidul Democrat cu 10%. La limită, în Parlament ar accede Platforma “Demnitate și Adevăr” (6,1%), și Partidul Șor (5,4%).

Este de remarcat că mai mult de jumătate din populație, 54,9%, consideră că anul acesta nu vor fi alegeri anticipate în Moldova. O opinie similară este împărtășită de experții intervievați anterior pe același subiect.

De asemenea, studiul a arătat că Partidul Socialiștilor ocupă primul loc în clasamentul formațiunilor în care cetățenii au cea mai mare încredere.

Sondajul de opinie publică a fost efectuat prin telefon, de către compania iData din proprie inițiativă și din fondurile proprii în luna ianuarie. Studiul a implicat 1013 de respondenți. Marja de eroare este de +/- 2,83%.

Sursa:  aif.md

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă