PSRM

19 februarie 2020

Sondaj: Mai mult de jumătate din populația țării are încredere în Președinte

19 februarie 2020 – Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, rămîne lider incontestabil al încrederii naționale. În șeful statului are încredere mai mult de jumătate din populația țării și anume 54,1%. Acest lucru este demonstrat de rezultatele unui alt sondaj de opinie publică din raionul Hîncești, prezentat astăzi, 19 februarie, în Capitală.

Potrivit studiului, nivelul de încredere în șeful statului este de 54,1%. Acesta este primul loc în clasament. Pe locul doi se poziționează Președintele Parlamentului Republicii Moldova, liderul PSRM, Zinaida Greceanîi, cu 29,7% . Pe al treilea se clasează liderul PAS, fostul premier Maia Sandu. Aceasta se bucură de încrederea a 22,5% dintre cetățeni, cu aproape 32% mai puțin decît în președinte.

În top-5 a fost inclus și primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, cu 19,2%. Următorul este liderul democrat Pavel Filip cu 17,9%. Iar prim-ministrul Ion Chicu a obținut 16,4%.

Sondajul de opinie publică a fost realizat de către Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova din inițiativă și fonduri proprii, în perioada 10-16 februarie. Studiul a implicat 1173 de respondenți. Marja de eroare constituie +/- 3%.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă