PSRM

26 septembrie 2019

Sondajul confirmă poziția de lider incontestabil a președintelui și a PSRM

Peste jumătate din populație, 50,8%, evaluează pozitiv activitățile lui Igor Dodon în calitate de șef al statului. Acest lucru este demonstrat de rezultatele sondajului de opinie publică, care au fost prezentate astăzi în capitală.

Conform rezultatelor, premierul Maia Sandu se poziționează pe locul doi, ale cărui activități sunt evaluate în mod pozitiv de 41,5% dintre respondenți.

În top 5 s-a inclus și speakerul Parlamentului, Zinaida Greceanii, cu 31,3%.

Cetățenii îl consideră pe Igor Dodon cel mai puternic politician în țara noastră – despre acest lucru au declarat 31,9% dintre numărul persoanelor chestionate. Pe locul doi, cu un decalaj semnificativ se clasează Maia Sandu – 18,8%.

În ceea ce privește partidele, poziția de lider este deținută cu fermitate de partidul pro-prezidențial – PSRM. Activitățile Partidului Socialiștilor sunt evaluate pozitiv de 45% dintre respondenți. Acesta obținînd primul loc în clasament.

Pe al doilea loc este partidul „Acțiune și solidaritate” cu 33,5%, iar pe al treilea – PCRM cu 28,3%.

De asemenea, studiul a confirmat că, dacă duminica viitoare în Republica Moldova ar avea loc alegeri parlamentare, PSRM s-ar plasa pe primul loc, obținînd 43,7% din voturi.

În Parlament ar mai accede „Acțiune și solidaritate” cu 25,1% și PDM cu 11,4%. Celelalte formațiuni nu ar trece pragul electoral.

Sondajul de opinie publică a fost realizat de compania IMAS la solicitarea firmei Public Media Grup în perioada 7-23 septembrie. Studiul a implicat 1500 de respondenți. Marja de eroare este de +/- 2,5%.

Sursa aif.md

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă