PSRM

13 mai 2019

Sondaj: Igor Dodon rămîne liderul incontestabil al încrederii naționale

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, rămîne favorit al încrederii naționale. Acest lucru este demonstrat încă odată de rezultatele sondajului de opinie publică, care au fost prezentate astăzi, în capitală.

Conform sondajului, în șeful statului, au încredere 41,4% dintre cetățeni. Acesta fiind necondiționat primul loc în clasament. Pe locul doi s-ar clasa liderul PAS, Maia Sandu, care se bucură de încrederea a unui număr de cetățeni de 4 ori mai mic – 10,9%. Pe al treilea loc s-ar poziționa președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, cu 10,5%. În top 5 politicieni în care cetățenii au cea mai mare încredere se înclude și președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi cu 7,3%.

De asemenea, este demn de remarcat faptul că activitatea președintelui este evaluată pozitiv de mai mult de jumătate din populație – 52,8%. Acesta fiind în topul clasamentului.

Un lider incontestabil al sondajului este și administrația șefului statului, care pentru prima dată după mulți ani, a urcat pe locul al doilea în ratingul încrederii cetățenilor în diverse instituții, obținînd 51,5%. Pe primul loc poziționîndu-se biserica. Este de remarcat faptul că Guvernul ocupă locul al 8-lea, potrivit acestui indicator, iar Parlamentul – al 14-lea.

Sondajul a fost realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova. La acesta au participat 1189 de persoane.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă