PSRM

17 decembrie 2019

Sondaj: Igor Dodon și partidul pro-prezidențial – PSRM sunt lideri ai încrederii naționale

Chișinău, 17 decembrie 2019 – Igor Dodon și partidul pro-prezidențial – Partidul Socialiștilor, continuă să dețină poziția de lideri incontestabili ai încrederii naționale. Acest lucru este demonstrat de rezultatele sondajului de opinie publică care au fost prezentate astăzi în Capitală.

Conform rezultatelor, 28,6% dintre cetățeni îl consideră pe Igor Dodon cel mai puternic politician din țară. Acesta fiind în topul clasamentului. 46,4% dintre cetățeni evaluează pozitiv activitatea șefului statului. Prin urmare, conform acestui indicator, Dodon, la fel este lider. Este de remarcat că majoritatea respondenților i-au acordat anume lui nota zece – 20,7%.

Pe primul loc în rîndul partidelor se află partidul pro-prezidențial – PSRM. Activitățile acestuia sunt evaluate pozitiv de 41,7% dintre cetățeni. În același timp, dacă duminica viitoare în Republica Moldova ar fi organizate alegeri parlamentare anticipate, PSRM s-ar clasa pe primul loc cu 38,3%.

Pe locul doi s-ar poziționa Partidul „Acțiune și Solidaritate” cu 27%, iar PDM cu 13,5%, pe locul trei. De asemenea, în Parlament ar accede și PCRM cu 6%, iar partidul Platforma „Demnitate și Adevăr”, în cazul alegerilor parlamentare anticipate nu ar accede în Parlament.

Studiul a fost realizat de IMAS la solicitarea Public Media Grup în perioada 2 – 14 decembrie. La acesta au participat 1090 de respondenți. Marja de eroare este de +/- 3%.

Sursa: aif.md

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă