PSRM

30 decembrie 2019

Sondaj: Igor Dodon și partidul pro-prezidențial – PSRM sunt lideri ai încrederii naționale

Chișinău, 30 decembrie 2019 – Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon deține poziția de lider al încrederii naționale, despre acest lucru demonstrează rezultatele sondajului „Barometrul Opiniei Publice“, care au fost prezentate astăzi, 30 decembrie.

Conform rezultatelor studiului, 37,3% dintre cetățeni au încredere în șeful statului. Pe locul doi se află Maia Sandu, cu 30,3%. Pe al treilea – Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi și primarul Chișinăului, Ion Ceban, fiecare deținînd 25,1%. Un rating înalt deține prim-ministrul Ion Chicu – 17,9%. Însă ratingul lui Andrei Năstase scade.

42,2% dintre cetățeni au încredere în Instituția Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Aceasta clasîndu-se pe al treilea loc, după biserică și primărie. Este de remarcat că în 2015, cînd șeful statului era Nicolae Timofti, Președinția a ocupat ultimul loc la capitolul încredere.

La capitolul preferințele cetățanilor, lider este partidul pro-prezidențial – PSRM. 30,6% dintre respondenți sau cel mai mare număr de cetățeni au declarat că PSRM este un partid care le reprezintă interesele. De asemenea, cel mai mare număr de respondenți consideră că Partidul Socialiștilor este capabil să îmbunătățească situația din țară. 35,1% și-au exprimat încrederea în socialiști – aceasta la fel este prima poziție în cadrul sondajului. Dacă alegerile parlamentare ar avea loc duminică viitoare, PSRM ar ocupa primul loc, obținînd 43%.

Pe al doilea loc s-ar poziționa partidul „Acțiune și Solidaritate” cu 27%. De asemenea, în Parlament ar accede și Partidul Democrat cu 12%. Alte formațiuni nu ar trece pragul electoral.

Sondajul de opinie publică a fost realizat în perioada 7-23 decembrie. La acesta au participat 1187 de respondenți. Marja de eroare este de +/- 3%.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă