PSRM

04 aprilie 2019

Sondaj: Dodon deține cu fermitate poziția de lider la capitolul încredere națională

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, rămîne favoritul incontestabil al încrederii naționale. Acest lucru reiese dintr-un sondaj intern al unui partid parlamentar, în posesia căruia a intrat TRIBUNA.

Potrivit rezultatelor, cel mai mare număr de respondenți – 24,1%, au declarat că au încredere în președintele Igor Dodon cel mai mult.

Acesta este primul loc în clasament. Pe locul doi cu un decalaj triplu se clasează președintele partidului “Acțiune și Solidaritate”, Maia Sandu, care se bucură de încrederea a 7,9% din numărul populației. Pe locul trei este liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, al cărui rating de încredere este de 7,4%. Ceilalți politicieni au înregistrat mai puțin de 5%.

De asemenea, studiul a arătat că procentul de cetățeni nemulțumiți de situația din țara noastră rămîne în mod constant ridicat – 48,9%, adică aproape jumătate din populație sunt „complet nemulțumiți”, iar alte 34,5% sunt „mai degrabă nemulțumiți”. „Complet mulțumiți” și „mai degrabă mulțumiți” de situația din țară avem 2,8%, respectiv 12,9%.

Sondajul a fost realizat în perioada 23-31 martie. La sondaj au participat 1793 de respondenți. Portalul nu a publicat numele clientului care a solicitat acest studiu și numele organizației de care a fost efectuat

Sursa: http://aif.md/opros-dodon-prochno-uderzhivaet-poziciju-lidera-narodnogo-doverija/
© aif.md

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă