PSRM

23 septembrie 2019

Sondaj: Majoritatea populației din Republica Moldova are încredere în Igor Dodon

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, rămîne favoritul incontestabil al încrederii naționale. Acest lucru este demonstrat de rezultatele sondajului de opinie publică, realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova.

Potrivit studiului, mai mult de jumătate din populație – 54,8% – au încredere în Igor Dodon. Pe locul doi se poziționează premierul Maia Sandu, care se bucură de încrederea a 31,5% din numărul populației. Urmează Ministrul de Interne Andrei Năstase, cu 26,3%, și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, cu 22,7%.

Mai mult de atît, Administrația Prezidențială condusă de Igor Dodon se plasează în topul instituțiilor de stat în care cetățenii au cea mai mare încredere. Despre încrederea în instituția șefului statului au declarat 54,1% dintre respondenți. De mai multă încredere din partea cetățenilor se bucură doar biserica – 63,2%.

Sondajul a fost realizat în perioada 11 – 20 septembrie. Studiul a implicat 1189 de respondenți. Marja de eroare este de +/- 3%.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă