PSRM

01 iulie 2017

Olga Epifanova: Valorile voastre sunt clare și apropiate de oameni

Vicepreședintele Dumei de Stat al Adunării Federale a Federației Ruse, Olga Epifanova a ținut un discurs de felicitare la ședința festivă dedicată aniversării a 20 de ani a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, care a avut loc pe data de 1 iulie, la Chișinău.

Olga Epifanova a menționat că, la cei 20 de ani ai săi, Partidul Socialiștilor a venit cu o credibilitate puternică din partea populației, cu realizări organizatorice și ideologice serioase, cu succese în domeniul legiferării și promovarea inițiativelor sociale. Milioane de cetățeni speră că alături de PSRM vor avea un viitor.

„Valorile voastre sunt clare și aproape de oameni – patriotismul, respectul pentru tradiție, protejarea intereselor naționale și o familie puternică. Politica care o urmați este rațională, corectă și patriotică. Ea este formulată de părerea poporului: o viață decentă pentru fiecare și un loc demn al țării în lume“, a declarat vice-președintele Dumei de Stat.

Potrivit ei, o mare parte din merit aparține persoanelor care îl susțin pe Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. Toate acestea fac ca Partidul Socialiștilor să fie o forță politică reală.

„Este evident că, în condițiile actuale importanța PSRM-ului pentru viitorul Moldovei va crește de mai multe ori. Prin urmare, este important să nu se reducă ritmul în lupta politică, să nu se piardă resursele politice, să nu se piardă inițiativa strategică”, a declarat Olga Epifanova.

Ea a subliniat, de asemenea că, pentru soluționarea problemelor majore cu care se confruntă astăzi PSRM, este necesar să fie dezvoltată și consolidată cooperarea interparlamentară.

„Împărtășim poziția puternică a socialiștilor care pledează pentru vectorul Eurasiatic de dezvoltare, apropierea de Rusia, protecția drepturilor minorităților naționale.

Activitatea parlamentelor noastre și a organizațiilor interparlamentare ar trebui să contribuie la dezvoltarea unor abordări comune în lupta împotriva terorismului și armonizarea legislației în acest domeniu.

Oamenii noștri sunt legați de o prietenie puternică de lungă durată bazată pe valori comune ale democrației, justiției sociale și progresului. Avem o viziune comună a perspectivelor de dezvoltare ale Uniunii Eurasiatice, care poate fi un instrument eficient pentru modernizarea economiei, crearea oportunităților de dezvoltare durabilă în beneficiul popoarelor noastre.

Între țările noastre s-a creat o cooperare strânsă la nivel interparlamentar și inter-regional, urmărim atent viața politică, ne bucurăm de succesele celuilalt și ne vom ajuta în momentele dificile. Sunt sigură că acest lucru va continua”, a conchis Olga Epifanova.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă