PSRM

07 februarie 2019

Oleg Lipskii: Vom limita plata maximă pentru serviciile comunal-locative

Asigurarea transportului public, drumuri proaste, lipsa infrastructurii în curți și starea deplorabilă a clădirilor cu multe etaje, sunt principalele probleme cu care se confruntă locuitorii din sectorul Botanica, care fac parte din circumscripția uninominală Nr.23. Candidatul PSRM la funcția de deputat în această circumscripție, Oleg Lipskii, a vorbit despre ce au reușit deja, să facă socialiștii pentru a soluționa aceste probleme și despre ce vor face după obținerea victoriei la alegeri.

Lipskii a avut sute de întrevederi cu locuitorii din circumscripția Nr.23 și cu locuitorii din tot sectorul Botanica, astfel cunoaște foarte bine, nu din auzite, despre cele mai fregvente probleme cu care se confruntă locuitorii. Una dintre cele mai importante probleme ține de asigurarea populației cu transport. În special, transportul este practic absent pe strada Băcioii Noi, iar problemele cu privire la transportul public, sunt înregistrate pe străzile Valea Crucii, Grădina Botanică, Sarmizegetuza, Muncești și alte străzi situate la periferia sectorului Botanica. Lipskii a vorbit despre acțiunile deja întreprinse de socialiști pentru soluționarea acestei probleme.

“Am emis interpelări și adresări către Consiliul Municipal. Timp de trei ani, se alocă bani pentru autobuze noi, dar lucrurile au rămas la fel. Noi am întreprins măsuri eficace ca, autobuzele să fie achiziționate în acest an. Orașul trebuie să primească autobuzele sale și să deservească oamenii”, a spus socialistul.
A doua problemă, sunt drumurile rele și, nu numai în sectorul Botanica, dar în tot municipiul Chișinău. Starea deplorabilă a curților din Chișinău este o altă problemă, pe care candidatul intenționează să o soluționeze.

“În spatele meu se află o curte, care este parte din Porțile orașului. Priviți în ce stare este, ce drumuri, în ce stare sunt scările blocurilor, în jur este plin de șobolani, condițiile sunt insalubre. Aceste case necesită reparații capitale, de ele nu s-a preocupat nimeni de zeci de ani. Curțile nu dispun de terenuri de joacă pentru copii și complexuri sportive calitative. În 2017-2018, prin eforturile socialiștilor, în curțile din circumscripția noastră au fost instalate 10 terenuri pentru copii și 7 terenuri sportive. Pentru ca acest tip de complexuri să apară în toate curțile, trebuie ca acest lucru să fie realizat continuu timp de 4-5 ani”, consideră Lipskii.

De asemenea, socialistul a remarcat că ÎMGFL-urile au acumulat datorii uriașe și nu sunt capabile să se ocupe de fondurile locative și reparațiile capitale ale caselor. Lipskii a vorbit despre cum intenționează să soluționeze problemele abordate, în calitate de deputat.

“Avem nevoie de o lege care va crea un mecanism care va influența locuitorii la luarea deciziilor în planificarea urbanistică, atunci cînd audierile publice vor deveni baza pentru luarea deciziilor și lege pentru funcționarii care vor dori să dezvolte și să construiască orice tip de obiective în oraș. Vom acorda asistență legislativă familiilor social-vulnerabile, pentru reparația capitală a apartamentelor. Vrem să asigurăm credite legale cu dobîndă redusă pentru ceilalți cetățeni care, doresc să realizeze reparația capitală a locuințelor. Vom asigura responsabilitatea personală a funcționarilor pentru fiecare pas, pentru fiecare metru pătrat din acest oraș. Vom limita plata maximă pentru serviciile locativ- comunale și vom încuraja crearea asociațiilor proprietarilor de locuințe”, a menționat el.

Lipskii a menționat că, soluțiile abordate vor fi posibile numai dacă PSRM va lua majoritatea în Parlament și va ajuta Președintele să-și îndeplinească obiectivele propuse.

“Toți oamenii ce au bunul simț ar trebui să voteze pentru PSRM, pentru ca, Președintele să primească sprijin în Parlamentul și Guvernul cu care va conlucra pentru binele poporului nostru și al țării”, a conchis Lipskii.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă