PSRM

22 ianuarie 2021

Alexandr Odințov: Anularea Legii cu privire la funcționarea limbilor vorbite este umilitoare pentru grupurile etnice ale Moldovei

Hotărârea Curții Constituționale cu privire la anularea Legii privind funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova a fost primită cu indignare de minoritățile naționale. Despre acest lucru a declarat consilierul municipal al PSPM, Alexandr Odințov, în timpul unui briefing de presă.

„Nu vedem nicio toleranță față de grupurile etnice care trăiesc în Moldova. Toleranța este demonstrată față de un singur grup – cel care flutură un steag multicolor. Anulând Legea privind funcționarea limbilor vorbite, cum intenționează ei să comunice cu Găgăuzia, Bălți, să soluționezea conflictul transnistrean. La urma urmei, hotărârea Curții Constituționale a încălcat toate promisiunile făcute de partidele de dreapta în timpul campaniei electorale”, a declarat Alexandr Odințov.

De asemenea, el a anunțat că săptămâna viitoare va avea loc un protest pentru „a demonstra că reprezentanților minorităților naționale nu trebuie să le scuipi în suflet”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă