PSRM

31 martie 2022

Octavian Armașu confirmă: Rezervele valutare ale Republicii Moldova s-au redus în jumătate de an cu 650 de milioane dolari SUA

Rezervele valutare ale Republicii Moldova s-au redus în jumătate de an cu circa 650 de milioane de dolari. Anunțul a fost făcut de către guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, în plenul Parlamentului.

„La data de 30 martie 2022, activele oficiale de rezervă s-au cifrat la 3,4 miliarde de dolari SUA, în scădere cu 647 milioane dolari comparativ cu nivelul maxim înregistrat în octombrie 2021. Atunci nivelul activelor a ajuns la 4,7 miliarde dolari. Această scădere s-a produs pe fundalul a două șocuri externe: criza pe piața resurselor energetice, marcată prin creșterea prețurilor la gaze și produsele petroliere, dar și mai recent escaladarea situației geopolitice din regiune, mă refer la conflictul din Ucraina”, a declarat Armașu.

Precizăm că la solicitarea fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, guvernatorul BNM, Octavian Armașu, este audiat, astăzi, în plenul Parlamentului, cu privire la situația pe piața bancară din Republica Moldova.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă