PSRM

11 martie 2020

O nouă rundă de discuții PSRM-PDM privind crearea unei platforme politice

11 martie, 2020 – Grupurile de lucru din partea PSRM și PDM au avut, astăzi, 11 martie, o nouă rundă de negocieri în vederea creării platformei politice, care să asigure majoritatea guvernamentală în interesul cetățenilor țării. La întîlnirea, care a avut loc la Parlament, s-au discutat principiile proiectului de acord.

La această rundă de tratative, cea mai mare parte a atenției a fost focusată pe capitolul dedicat politicii interne, măsurile pe care trebuie să le întreprindă guvernul de coaliție, precum și majoritatea parlamentară, pentru a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor Republicii Moldova.

De asemenea, s-a trecut la discutarea părții din document care este dedicată politicii externe. În acest sens s-a evidențiat necesitatea păstrării unei politici externe echilibrate, multivectoriale. De asemenea, s-a punctat importanța continuării realizării prevederilor Acordului de Asociere RM-UE.

Amintim că la baza proiectului de acord, negociat între PSRM și PDM, stă documentul semnat anul trecut între PSRM și blocul ACUM, înțelegere care a primit sprijin social larg, inclusiv din partea partenerilor de dezvoltare.

O nouă rundă de negocieri urmează să aibă loc în următoarele zile. Cu detalii, vom reveni pe parcurs.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă