PSRM

26 octombrie 2021

O delegația reprezentativă a PSRM s-a întâlnit, la Moscova, cu Dmitri Kozak

ПСРМ

Pornind de la informațiile apărute în presa din Federația Rusă, despre faptul că un grup de deputați socialiști a purtat discuții, la Moscova, pe subiectul asigurării Republicii Moldova cu gaze naturale, PSRM vine cu următoarele precizări.

În aceste zile, la Moscova se află într-o vizită de lucru o delegație reprezentativă a PSRM, din care fac parte deputați și alți membri ai conducerii partidului. În cadrul acestei vizite, delegația PSRM a avut o întâlnire și cu Dmitri Kozak, șef-adjunct al Administrației Prezidențiale ruse, reprezentant special al Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova.

În condițiile în care există un risc imens ca cetățenii noștri să sufere din cauza crizei energetice, pornind de la interesul suprem al Republicii Moldova, de a fi asigurată țara cu gaz natural în condiții cât mai bune pentru cetățeni și ținând cont de faptul că reprezentanții guvernării de la Chișinău, implicați în negocierile cu Gazprom, sunt tineri și fără experiență, delegația PSRM a rugat ca Dmitri Kozak să intervină ca statul nostru să obțină un contract avantajos cu compania rusă.

La rândul său, Dmitri Kozak a subliniat că partea rusă „nu a văzut alte argumente la partea oficială moldovenească, decât cele care pot oferi gazul natural doar la preț de piață”.

PSRM va depune în continuare efort ca relațiile între Republica Moldova și Federația Rusă să fie constructive, în urma cărora să aibă de câștigat cetățenii ambelor state.

În ce privește scumpirea gazului importat de țara noastră, PSRM a pregătit un proiect de lege, care prevede oferirea de compensații pentru cetățeni și agenții economici, pentru a reduce impactul negativ al creșterii tarifelor.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă