PSRM

08 februarie 2022

O altă cale pentru a depăși criza gazelor, decât o înțelegere cu Rusia, nu există, spune Igor Dodon

Autoritățile Republicii Moldova trebuie să poarte discuții cu partenerii ruși, dacă vor să obțină un preț bun pentru gazele naturale. Președintele Uniunii de Afaceri Moldo-Ruse, Igor Dodon, a declarat, la TV ”Primul în Moldova”, că la etapa actuală, unica soluție pentru țara noastră este o înțelegere cu Federația Rusă.

Igor Dodon a menționat că, deocamdată, despre alte surse decât gazul rusesc nu poate fi vorba, deoarece Moldova nu dispune de infrastructura necesară pentru a importa gaz, de exemplu, din Azerbaidjan.

”Este ireal. Cum va fi livrat gazul de acolo. Pentru asta este nevoie de gazoduct, care trece prin Rusia și în acest caz oricum trebuie să se ajungă la un acord cu Federația Rusă. Unica soluție este înțelegerea cu Rusia. Discuțiile trebuie purtate imediat. Trebuie convocată comisia interguvernamentală, unde să fie discutat fiecare punct în parte și să se ajungă la o înțelegere.

O altă cale nu există. Va fi un nou contract sau alte condiții, depinde de înțelegerile la care se vor ajunge. Dar pentru asta trebuie să mergi și să porți discuții”, a declarat Dodon.

Amintim, la 28 ianuarie, ANRE a decis majorarea tarifului la gazul natural livrat consumatorilor finali de la 11,08 lei la 15,18 lei. Noul tarif este aplicat retroactiv din 01 ianuarie.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă