PSRM

30 octombrie 2017

”NU” referendumului – înseamnă ”DA” corupției!

Socialiștii au prezentat informații care demonstrează gradul avansat de corupție la nivelul conducerii primăriei Chișinău.

Pe 30 octombrie, consilierii fracțiunii Partidului Socialiștilor în Consiliul municipal Chișinău au prezentat informații documentare care demonstrează gradul avansat de corupție la nivelul  conducerii primăriei.

„Adesea ne întrebăm de ce avem străzi atât de proaste, de ce atât de mult timp se efectuează lucrările de reparație a drumurilor pe străzile Alecu Russo, Ștefan cel Mare, Negruzzi, Alecsandri. Acest lucru se datorează faptului că fostul șef al Direcției transport din cadrul Primăriei Chișinău, colegul de clasă al primarului Dorin Chirtoacă – Igor Gamrețchi – își construiește o casă de lux în sectorul Rîșcani în valoare de peste un milion de euro, pe o suprafață de 1,5 mii metri pătrați. Oficial, terenul este de 10 hectare, dar de fapt este de 15 hectare. În imaginile video vedem o construcție de elită cu înălțimea tavanului de până la 8 metri, piscină, saună, hamam. Ne mirăm de ce lucrările de reparație a străzilor durează atât de mult „, a declarat la briefing consilierul Alexandr Odințov.

Potrivit lui, filmulețul a fost făcut după eliberarea din arest a lui Gamrețchi: „Cea mai umană curte” l-a condamnat la trei ani cu suspendare cu o perioadă de grație de 2 ani. Gamrețchi continuă să-și construiască casa. Apropo, casa este scrisă pe mama funcționarului, care nu deține nici un bun și nu este angajată în afaceri. Igor Gamrețchi deține, de asemenea, o casă de elită la Buiucani. Se simte atât de nepedepsit încât rescrie în liniște bunurile imobiliare pe mama sa! ”

Consilierul a menționat că Gamrețchi nu este numele său de familie, acesta poartă numele soției sale, deoarece „până a veni la primărie, domnul Stoicev a fost nevoit să fure biciclete în Italia și, prin urmare, împotriva lui a fost deschis un dosar penal. Cu toate acestea, el a fost coleg de clasă cu Dorin Chirtoacă, iar după ce a venit la primărie, a devenit foarte bogat.

Odintov_AAlexandr Odințov a reamintit despre filmulețul liberalilor, în care se spune că cu cele 9 milioane de lei, care vor fi cheltuiți pentru desfășurarea referendumului, poți repara 5 km de drum.

„2 km de drum (de-a lungul străzii Russo) în loc de 8 luni și 76 milioane de lei – au fost reparați în 2,5 ani și 120 milioane de lei! Exces semnificativ de buget și de timp. Acest lucru nu s-a întâmplat pentru că au apărut circumstanțe neprevăzute, ci pentru că Gamrețchi își construiește o casă din banii noștri. Sunt indignat atunci când cineva își permite să boicoteze procedura democratică a referendumului. Pentru că atunci când spui „NU” referendumului înseamnă că spui „DA” corupției! ” a declarat socialistul.

Consilierul a anunțat că nu numai casa de elită a fost înregistrată pe mama lui Gamrețchi.

„Înainte de a da în exploatare strada Alecu Russo în decembrie 2014, mama lui Gamrețchi a primit cinci depozite cu o suprafață totală de o mie de metri pătrați, care pe piață valorează aproximativ un milion de euro. Este un ”otcat”. De unde are bani o persoană care nu are business? Anume în momentul dării în exploatare, mama cumpără 5 depozite de un milion de euro. S-a dovedit că depozitele sunt situate pe strada Uzinelor 2, este fostul combinat de produse cerealiere, aici a fost înregistrată firma lui Moldovanu, Financial Investment Group, care desfășura lucrări de construcție pe una dintre străzi. O coincidență? Nu, domnilor, este corupție „, a subliniat Alexandr Odințov.

Socialistul a reamintit că toți oficialii care au furat și au fost arestați recent, au fost eliberați brusc, au ieșit la libertate condiționat sau cu amenzi, deși din cauza lor a avut de suferit bugetul primăriei sau bugetul de stat.

„Acesta este un joc al Partidului Democrat și Partidului Liberal, pentru a-l scoate de sub lovitură pe Dorin Chirtoacă”, a declarat consilierul.

– Prin urmare, pentru a elibera orașul – nu avem nevoie de nici o politică, ci de desfășurarea referendumului. În urma procedurii democratice, Chirtoacă trebuie să fie demis. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, așa cum își doresc unele partide pseudoeuropene, care sunt în favoarea corupției în primărie, apoi fiți siguri, după un timp Chirtoacă va fi eliberat și va reveni la Primărie la începutul lunii decembrie“,  a subliniat socialistul.

Consilierul s-a adresat cu un îndemn către organele de drept pentru a face o cerere la interpol și a afla ce alte proprietăți aparțin oficialilor în străinătate. Potrivit datelor neoficiale, Dorin Chirtoacă și unchiul său Mihai Ghimpu au proprietăți imobiliare în mai multe orașe ale UE.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă