PSRM

24 noiembrie 2022

Novac: În mandatul său, ministrul Justiției a reușit să sporească neîncrederea față de CSP, CSM, procuratură ca instituție, fată de justiție în general

Astăzi, în cadrul examinării moțiunii de cenzură asupra politicilor desfășurate de ministerul Justiției în domeniul justiției, Grigore Novac, deputat PSRM, a menționat că dacă ministrul Litvinenco era cu adevărat proeuropean, integru, cinstit şi bine intenționat față de justiție – își prezenta demisia de onoare.
”Cât de integru şi cinstit este ministrul Justiției în promovarea politicilor ministerului, aranjarea concursurilor, a văzut toată ţara din acele presupuse scurgeri de informații în presă și nu doar”, a precizat Novac.

Deputatul socialist a remarcat că dorința de a impune control politic asupra justiției, pentru actuala guvernare este mai presus decât reforma Justiției propriu zisă, reformă care este așteptată nu doar de partenerii externi, dar și de societate.

”Unica inovație a ministrului Justiției este pretinsul PRE- VETTING, considerat un eșec nu doar de specialiștii din domeniul justiției, dar criticat și de exponenții PAS. În rest, ministrul Justiției s-a manifestat prin atribuirea de competențe în mod abuziv şi străin funcției deținute, intervenind în mod ilegal în activitatea organelor de drept”, a specificat Novac, aducând drept exemplu înlăturarea abuzivă a Procurorului General Stoianoglo, imitarea concursului pentru funcția de Procuror Sef al Procuraturii Anticorupție, deschiderea dosarelor politice împotriva opoziției, promovarea de cadre compromise, modificarea de circa 8 ori a legii procuraturii etc.

”Domnule Litvinenco, cu parere de râu, în mandatul dvs. ați reușit să ridicați neîncrederea față de CSP, CSM, fată de procuratură ca instituție, fată de justiție în general. Credeți că partenerii externi vor aproba aceste acțiuni?”, a specificat Novac.

Novac l-a îndemnat pe Litvinenco să meargă în altă funcție în care poate se va descurca mai bine, deoarece în funcția de ministru al Justiției nu se regăsește.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă